مولوی عبدالحميد: حادثه جمعه خونین زاهدان «خطای انسانی» نبود بلکه نتیجه تبعیض‌های ۴۴ ساله بود

رسانک/ روز ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۲، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی ،امام جمعه زاهدان در دیدار مدیران مدارس دینی بلوچستان که در مسجد مکی برگزار شد، گفت: “حادثه جمعه خونین زاهدان «خطای انسانی» نبود، بلکه عمدی و نتیجه تبعیض‌هایی بود که در طول ۴۴ سال جامعه ما با آنها دست و پنجه نرم می کند. لذا خواسته مردم مبنی بر محکومیت حادثه جمعه خونین زاهدان و مجازات عاملان و آمران این حادثه خواسته ای منطقی است.”

وی افزود: “اگر به حادثه سال ۱۳۷۲ در مسجد مکی که در اعتراض به تخریب مسجد شیخ فیض مشهد پیش آمد و جمعی از مردم در آن حادثه به ناحق توسط مأموران کشته شدند، رسیدگی می شد، امروز جمعه های خونین اتفاق نمی افتاد؛ مردم ما برای اینکه در آینده دوباره چنین اتفاقی تکرار نشود، تا زمانی که این جنایت محکوم نشود و آمران و عاملان مجازات نشوند، رضایت نمی دهند.”

امام جمعه زاهدان همچنین ادامه داد: “ما وابسته به هیچ فرد و حزبی در داخل و خارج کشور نیستیم، بلکه مستقل و به فکر منافع ملت ایران هستیم. مسیر ما مسیر اعتدال است و افراط و تفریط را ملامت می کنیم. ما معتقد به اسلام اعتدالی هستیم و با اسلام افراطی همراه نمی شویم. ما به انسانیت فکر می کنیم و دنبال منافع همه انسانها هستیم. ما در کنار ملت هستیم.”

وی در ادامه تاکید کرد که خواسته های ما حول سه محور خلاصه می شوند: “یکی خواسته های تمام ملت ایران، دوم مشکلات و دغدغه های اقوام و مذاهب و سوم موضوع جمعه های خونین؛ ما اخیرا خواسته های قومی و مذهبی را کاهش داده ایم و بیشتر روی خواسته های ملی تاکید داریم، زیرا اگر مشکلات ملت ایران حل شوند، مشکلات تمام اقوام و مذاهب هم حل می‌شوند.”

مولوی عبدالحمید در مورد سیاست داخلی و خارجه رژیم ایران نیز گوشزد کرد که ارتباط ایران با تمام کشورهای دنیا، نه فقط با کشورهایی که خودشان گرسنه هستند، یکی از خواسته های ملت ایران بوده و هست که اخیرا قدم هایی نیز در این خصوص برداشته شده است. اما مهمتر از آن سیاست‌های داخلی هستند که نیاز به تعدیل دارند. متاسفانه حتی یک قدم هم در این راستا و در جهت رفع پریشانی‌های مردم برنداشته اند.

مولوی عبدالحمید گفت: “همچنین از علمای گرامی که استقلال خودشان را حفظ کردند سپاسگزارم. عزت علما و حفظ آبروی اسلام در ایــن اسـت کـه فقـط وابسته دین اسلام باشند و مردمی عمل کنند؛ معتمدین و ریش سفیدان هم باید توجیه شوند که برای دیگران سیاهی لشکر نباشند، بلکه با جامعه همراه باشند و استقلال و دستاوردهای آبا و اجدادی خودشان را حفظ کنند و آن را از دست ندهند.”

در اتفاقات اخیر اگر مسئولان حکمت و درایت نشان می‌دادند بسیاری از مسائل و مشکلات حل می‌شدند. حکمت این بود که به جای بازداشت کسانی که انتقاد کرده یا مظلومیت مردم را بیان کرده اند، قاتلان و کسانی را که در جمعه خونین مردم را به قتل رسانده اند عادلانه بازداشت می‌کردند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*