اعدام یک زندانی بلوچ در زندان پهره

به گزارش رسانک، سحرگاه امروز ۳ دی ماه ۱۴۰۱، حکم اعدام یک ‌زندانی بلوچ از بابت اتهام قتل که پیشتر به اعدام محکوم شده بود در زندان پهره (ایرانشهر) اجرا شد.

هویت این زندانی «نظام الدین برهانزهی » ۳۱ ساله فرزند محمد اهل روستای سوراپ پهره احراز شده است.

گفته می شود نظام الدین در سال ۹۷ از بابت اتهام قتل در شهر کلات سرباز بازداشت و از دادگاه کیفری پهره به اعدام محکوم شده بود.

طبق این گزارش، نظام الدین روز گذشته ۲ دی ماه به سلول انفرادی زندان پهره منتقل شده بود و صبح امروز حکم اعدام وی اجرا شد.

لازم به ذکر است همزمان با اعتراضات سراسری در کشور طی ۱۲۰ روز گذشته از ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ تا ۳ دی ماه ۱۴۰۱، ۸۵ شهروند بلوچ در زندانهای مختلف کشور اعدام شده اند که این آمار تعداد افراد احراز هویت شده است که نگرانی فعالان و سازمانهای حقوق بشری را بدنبال داشته است.

گزارش عفو بین الملل مورخ ۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ حداقل ۶۵ نفر، یعنی (۲۶ درصد) از اعدام‌شدگان سال ۲۰۲۲ متعلق به اقلیت تحت ستم بلوچ بوده‌اند، اقلیتی که حدود ۵ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. بیش از نیمی از آن‌ها (۳۸ نفر) به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام شده‌اند.

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌نویسد

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


*