مولوی عبدالحمید: دولت و مجلس یکدست جواب نمی‌دهد/ ایران کشوری متکثر است

 به گزارش رسانک، امروز جمعه ١ تیر ماه ۱۴۰۳، مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان گفت: همه این را دیدند و تجربه کردند که نه دولت یکدست و نه مجلس یکدست جواب می‌دهد و عده‌ای با این تصور که در مجلس سر و صدا و جر و بحث کمتر شود و مجلس با دولت و حاکمیت هماهنگ باشد، تلاش می‌کنند با گزینش سخت‌گیرانه مجلس را یکدست کنند اما این تجربه که مجلس از یک طیف باشد در دنیا ثابت شده است که جواب نمی‌دهد.

امام جمعه زاهدان بیان داشت: مجلسی موفق می‌شود که متنوع و متکثر باشد و همه افکار، طیف‌ها و قومیت‌ها را نمایندگی کند. مجلس همانگونه که از نامش برمی‌آید مجلس شورا، مشورت و قانون‌گذاری است. زمانی که مخالف و موافق مورد مشورت قرار می‌گیرند و نظرات، نیازها و نمایندگان اقشار متفاوت مطرح شوند، بهترین نظر انتخاب می‌شود و بهترین قانون تصویب می‌شود و مورد قبول همه اقوام و مذاهب و گرایش‌ها و زنان و مردان جامعه و دینداران و کسانی که دیندار نیستند، قرار می‌گیرد. دولت نیز باید همه تبارها و افکار را نمایندگی کند و هیئت دولت که محل مشورت و تصمیم‌گیری است باید همه طیف‌ها را نمایندگی کند، زیرا بهترین و موفق‌ترین دولت، آن است که کل کشور را نمایندگی کند و رضایت مردم نیز از چنین دولتی بیشتر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ایران کشوری متکثر است و کمتر کشوری در دنیا به اندازه ایران تکثر و تفاوت ملی، مذهبی و دینی دارد، گفت: ایران متعلق به همه زنان و مردان و همه ادیان و مذاهب و اقوام و تفکرات است و دولتی در ایران جواب می‌دهد که فراگیر و از همه اقوام و مذاهب باشد و همه را نمایندگی کند.

مولوی عبدالحمید گفت: زمانی که محمد مرسی به عنوان فردی اسلام‌گرا به ریاست جمهوری مصر برگزیده شد، بنده نامه‌ای به ایشان نوشتم و در این نامه بیان کردم که سعی کنید سیر تدریجی اسلام را در مصر رعایت کنید و سخت‌گیری نکنید، و گفتم با توجه به اینکه تاکنون حکومت مصر غرب‌گرا و جامعه تابع آن بوده است سعی کنید با مردم برخورد نرمی داشته باشید. توصیه کردم که ایشان از افراد متدین و لاییک و طیف‌ها و اقوام مختلف در دولت استفاده کند و دولت فراگیری تشکیل بدهد تا دشمن نتواند سوءاستفاده کند.

وی افزود: خطاب بنده به مسئولان جمهوری اسلامی نیز همواره این بوده که یکی از بزرگترین اشتباهات خالص‌سازی بود. این ایده را افراد ناپخته و بی‌تجربه مطرح کردند که باید خالص‌سازی صورت بگیرد و افراد از فیلترها و گزینش‌های مختلف رد شوند تا کسانی بکار گرفته شوند که از یک طیف خاص هستند و همه تفکرات و دیدگاههای متفاوت و متکثر نادیده گرفته شدند. نصیحت خیرخواهانه و دلسوزانه بنده آن است که یکدست کردن مجلس و دولت آینده جواب نمی‌دهد. فقط دولتی در ایران جواب می‌دهد که نمایندگی زنان، اقوام، مذاهب و حتی ادیان را داشته باشد. همچنین مجلسی موفق خواهد بود که همه اقشار و گرایش‌ها در آن نماینده داشته باشند و سنت خداوند متعال نیز برای اداره جهان، تنوع و تکثر است. بنده قبلاً نیز گفتم که مجلس نماینده دولت و حاکمیت نیست و مردم را نمایندگی می‌کند و مردم باید آزادانه نمایندگان خود را انتخاب کنند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*