دکتر عبدالستار دوشوکی: تبریک مولوی عبدالحمید به طالبان یک زنگ خطر است

دکتر عبدالستار دوشوکی که در طی دو دهه گذشته همواره در رسانه های مختلف و در کتاب و نوشتجات خود از مولوی عبدالحمید و منافع ملت بلوچ دفاع کرده, در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا حمایت بی دریغ مولوی از طالبان را که از طریق فتح نظامی و نه رای آزاد مردم به قدرت رسیدند, خطرناک می داند. 

مولوی علیرغم طرح انتقادات در طی چهار دهه گذشته بطور کلی از نظام تبعیض گرا و سرکوبگر جمهوری اسلامی دفاع کردند. قاسم سلیمانی که هزاران اهل سنت را در سوریه به قتل رساند, شهید نامیدند. یعنی قاتل هزاران مسلمان اهل سنت را شهید نامیدند.

ابراهیم رئیسی قاتل هزاران زندانی بیگناه (شیعه و سنی) در سال شصت و هفت است. مولوی از این قاتل دفاع کردند و از مردم خواستند به یک قاتل رای بدهند.

ابراهیم رئیسی در دوران ریاست قوه قضائیه صدها بلوچ را اعدام کرد و مولوی اعتراضی نکردند. اما از همین قاتل حمایت کردند.

 طالبان به زور اسلحه به قدرت رسیدند و نه با رای آزاد مردم. آنها اصلا قول انتخابات آزاد در آینده را ندادند. زیرا در تفکر آنها انتخابات معنا ندارد. کما اینکه در دور گذشته انتخابات هرگز برگزار نکردند.

مردم افغانستان مثل همه ملت ها حق دارند نوع حکومت خود را انتخاب کنند. حتی حکومت شرع نوع طالبانی. ولی باید مردم آزادانه در یک انتخابات آزاد این گزینه را انتخاب کنند نه اینکه فقط یک گروه با کشت و کشتار خود را نماینده خودخوانده الله بدانند و حکومت را بزور به دست بگیرند و ادعا بکند هر کسی با من مخالف است با الله تعالی مخالف است. یعنی در عمل ادعای نمایندگی الله (یعنی ادعای پیغمبری بکنند) و هر کس که مخالف شیوه قتل و غارت آنها است را ضد اسلام و کافر بخوانند.

همین کار را داعش کرد و هزاران مسلمان را کشت و سر برید و آتش زد و سپس خودش نابود شد.

اگر اینطور باشد همه حکومت های دیکتاتوری مشروع هستند. حتی داعش. زیرا داعش هم همین داعیه را داشت و با زور اسلحه خلافت اسلامی را به دست گرفت.

طالبان هم با همان شیوه امارت اسلامی را به دست گرفت.

 تا زمانی که انتخابات آزاد برگزار نشده است نمی توان طالبان را نماینده مردم خواند. مردم افغانستان باید آزادانه به حکومت شرع اسلامی رای بدهند, تا آن را مشروع و مردمی بخوانیم. صرف حاکم و پیروز شدن نشانه نصرت الهی نیست. یا وگرنه حزب کمونیست چین یا حزب کمونیست کره شمالی هم می تواند همین ادعا را داشته باشد.

درخواست جاری نمودن حاکمیت شرع از طالبان که بزور اسلحه به قدرت رسیدند بدون رای آزاد مردم افغانستان, بسیار خطرناک است.

از بلوچها هم التماس تفکر داریم. ای کاش مولوی در خطبه های نماز جمعه خود و در پیام تبریک خود از طالبان درخواست انتخابات آزاد می کردند تا مردم افغانستان نوع حکومت و قوانین مبتنی بر آن را آزادانه انتخاب کنند و این حق آنهاست که هر نوع حکومتی را خواستند آزادانه انتخاب کنند. حتی حکومت دینی مبتنی بر شرع اسلام نوع طالبانی.

مگر مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی در عرض چهل سال گذشته از مردم سالاری دینی منتخب ملت دفاع نکرده اند. چرا همین حق را به ملت افغانستان نمی دهند. در نتیجه کنار گذاشتن مردم سالاری و انتخابات آزاد و مشروعیت دادن به حکومتی که با زور اسلحه به قدرت رسیده, و حتی بر طبق اعتراف خود مولوی سابقه بدی در سرکوب زنان و کشتار مردم دارد,  بسیار خطرناک است.

نباید چشم بسته و با تعصب و کورکورانه از حکومت نوع داعشی برای مردم افغانستان دفاع کنیم که آن را بر خود نمی پسندیم.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*