مرکز آمار ایران: سال گذشته ۹۳۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند

به گزارش رسانک، طبق داده‌های مرکز آمار ایران که اخیراً اعلام کرده، سال گذشته (١۴٠٢) و در مقاطع تحصیلی مختلف، ۹۲۹ هزار و ۷۹۸ دانش‌آموز ترک تحصیل کرده‌اند و دانش‌آموزان ۱۵ تا ۱۷ ساله‌ در مقطع متوسطه دوم، بیشترین تعداد بازماندگی از تحصیل را داشتند.

این گزارش می‌افزاید: «آمار بازماندگی از تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن، حدود ۲ درصد افزایش داشته است.»

مرکز آمار ایران در ادامه گزارش خود به نقش عوامل اقتصادی در بازماندگی از تحصیل اشاره و اعلام کرده که سال ۱۳۹۹ حدود ۷۰ درصد کودکان بازمانده از تحصیل در دهک یک تا پنج قرار داشتند و استان بلوچستان و سیستان دارای بیشترین نرخ فقر کودکان بازمانده از تحصیل در سال ۱۳۹۹ بوده است.

گفتنی است که عضو مجلس رژیم جمهوری اسلامی ایران از چابهار، معین الدین سعیدی نیز ۱۰ آذر ۱۴۰۲ اعلام کرد که از هر ۱۰۰ دانش آموز در بلوچستان کمتر از ۴۰ نفر موفق به کسب دیپلم می‌شوند. او همچنین اظهار داشت که این استان با کمبود حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ معلم روبه‌رو است.

کارشناسان معتقدند افزایش میزان ترک‌تحصیل با افزایش نرخ فقر در سال‌های گذشته رابطه تنگاتنگی دارد. در حال حاضر نرخ فقر در ایران ۳۰ درصد است؛ به عبارت دیگر، حدود یک‌سوم از جمعیت ایران توانایی تهیه نیاز‌های اساسی خود را ندارند. در چنین شرایطی حتی اگر تحصیل رایگان باشد، هزینه‌های جانبی آن موجب می‌شود برخی از خانوار‌ها از تحصیل فرزندان خود چشم بپوشند. علاوه بر این، امکان آن وجود دارد که با توجه به افزایش پدیده کار کودکان، دانش‌آموزان ترک‌تحصیل‌کرده به کار‌هایی از قبیل شاگردی و زباله‌گردی مشغول شوند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*