تداوم فشارهای امنیتی بر مجموعه مسجد مکی زاهدان؛ بازداشت چهار نفر و آزادی یکی از آنها پس از ۲۴ ساعت

به گزارش رسانک، در ادامه موج تازه فشارهای امنیتی بر مجموعه مسجد مکی زاهدان، طی روزهای دوشنبه ۲۲ و سه‌شنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۵، دست‌کم چهار نفر از کارکنان این مجموعه و یکی از اعضای خانواده آنان، در عملیات‌های جداگانه توسط نیروهای لباس‌شخصی امنیتی بازداشت و به مکان‌های نامعلومی منتقل شدند. با این حال، یکی از این افراد که روز دوشنبه بازداشت شده بود، امروز سه‌شنبه پس از حدود ۲۴ ساعت بازداشت آزاد شده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی رسانک، روز دوشنبه ۲۲ تیرماه، مولوی «حسینعلی هراتی» و «حامد ریگی» در یکی از خیابان‌های شهر زاهدان توسط نیروهای امنیتی لباس‌شخصی بازداشت شدند. همچنین امروز سه‌شنبه ۲۳ تیرماه، «رقیب نارویی»، مهندس عمران مسجد مکی، به همراه فرزندش که تا لحظه تنظیم این گزارش هویت وی احراز نشده است، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گفته منابع رسانک، امروز سه‌شنبه ۲۳ تیرماه با وجود آزادی «حامد ریگی»، از وضعیت و محل نگهداری مولوی «حسینعلی هراتی»، «رقیب نارویی» و فرزند وی تاکنون اطلاعی در دست نیست و نهادهای مسئول نیز درباره دلایل بازداشت آنان یا اتهامات احتمالی، هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی رسمی انجام نداده‌اند.

طی ماه‌های اخیر، فشارهای امنیتی و قضایی بر مجموعه مسجد مکی زاهدان به‌طور محسوسی افزایش یافته و شماری از کارکنان، اساتید و افراد مرتبط با این مجموعه بازداشت، احضار یا مورد بازجویی قرار گرفته‌اند. در یکی از تازه‌ترین موارد، مولوی «طیب اسماعیل‌زهی»، فرزند مولوی عبدالحمید و همچنین داماد وی، مولوی «اسماعیل ملازهی»، از سوی دادگاه ویژه روحانیت مشهد احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بودند. ناظران، تداوم این اقدامات را بخشی از روند تشدید فشارها بر مجموعه مسجد مکی و محدودسازی فعالیت‌های وابسته به آن ارزیابی می‌کنند.

بر اساس داده‌های گردآوری‌شده در مجموع دستکم ۹۷۸ نفر در طول سال ۲۰۲۵ در بلوچستان بازداشت شده‌اند. از میان این افراد، ۳۹۴ نفر فاقد مدارک هویتی یا شناسنامه بوده‌اند. در این میان، ۱۹ مورد بازداشت گروهی ثبت شده که در آن‌ها بیش از یک نفر به‌طور هم‌زمان بازداشت شده‌ و در ۱۲ مورد شمار بازداشت‌شدگان در یک اقدام واحد بیش از پنج نفر بوده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*