۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
رسانک/ خشونت عليه زنان يک مسئله جهانی است. يک زخم سابقه دار، خونين، چرکين و ننگين که ریشه در اعماق تاریخ دارد. خشونت علیه زنان اصطلاحی تخصصی است که برای توصیف کلی رفتارهای خشونت آمیز علیه زنان به کار می رود.
این شکل از خشونت برعلیه گروه خاصی از مردم اعمال میشود و جنسیت قربانی، پایه اصلی خشونت است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) خشونت علیه زنان را «هرگونه عمل خشونت آمیز برپایه جنسیت که بتواند منجر به آسیب فیزیکی (بدنی)، جنسی یا روانی زنان بشود» تعریف کرده است.
استفاده از کلمات توهینآمیز و تحقیر کننده، استفاده از عبارات تهدیدآمیز، فریاد کشیدن، رفتارهای کنترل کننده، کتک زدن، اعمال زور برای برقراری رابطه جنسی و عاطفی، از جمله رفتارهای خشونتآمیز علیه زنان است.
در بلوچستان نیز بدلایل خاص و همچنین “ورود تفکرات ضد زن” از سایر جوامع، فرهنگ ها و ایدئولوژی ها شاهد خشونت علیه زنان بوده ایم. مسئله ای که باعث شده زنان بلوچ از جایگاه اصلی خود روز به روز دورتر و منزوی تر شوند.
بر طبق آمارها بلوچستان در رده های بالاییِ کودک همسری و چند همسری قرار دارد. مشکلات زنان روز به روز در حال افزایش بوده و به سمت یک فاجعه در حال حرکت است.
برای تغییر این وضعیت نامناسب و ورود دوباره زنان بلوچ به جامعه؛ نگاه دلسوزانه و مترقی خواهانه زنان و مردان، نخبگان، دانشجویان، فعالان اجتماعی و همه اقشار بلوچستان در کنار تلاش برای یافتن هرچه بیشتر آگاهی و بیداری جامعه بلوچستان را می طلبد تا نسل های بهتری را تربیت کرده و نه تنها خشونت علیه زنان ریشه کن شود بلکه زنان بلوچ همگام با مردان حرکت کرده و با حقوقی برابر بدنبال تحقق آرمان های برابری طلبانه در دنیای مدرن باشند.
Be the first to comment