کشته شدن یک شهروند بلوچ در پی تیراندازی افراد مسلح ناشناس در شهرستان سراوان

به گزارش رسانک، روز گذشته ۱۰ مردادماه ۱۴۰۵، یک شهروند بلوچ در پی تیراندازی افراد مسلح ناشناس در منطقه دزک از توابع شهرستان سراوان جان خود را از دست داد. این حادثه در محدوده جاده چهل‌متری دزک رخ داده و مهاجمان پس از تیراندازی و کشتن این شهروند، از محل متواری شدند.

هویت این شهروند بلوچ «وحید درزاده»، حدود ۲۳ ساله، اهل منطقه دزک شهرستان سراوان عنوان شده که بر اثر اصابت گلوله و شدت جراحات وارده در محل حادثه جان باخته است.

طی سال‌های گذشته یکی از عوامل اصلی گسترش ناامنی علیه بلوچ‌ها و وفور سلاح در بلوچستان، توزیع گسترده آن در میان افرادی بوده که با نهادهای امنیتی و نظامی در ارتباط هستند. فعالان بلوچ بارها اعلام کرده‌اند که این روند از سوی نهادهایی از جمله اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات، پلیس مبارزه با مواد مخدر و دیگر نهادهای نظامی و امنیتی صورت می‌گیرد.

فعالان مدنی و امامان جمعه بلوچستان بارها نسبت به توزیع غیرکارشناسانه و خارج از ضابطه سلاح و پیامدهای آن بر افزایش ناامنی، قتل‌های مسلحانه و درگیری‌های محلی هشدار داده و از مسئولان خواسته‌اند تا این روند را متوقف کنند، اما این هشدارها تاکنون با واکنش مؤثر و اقدام عملی از سوی نهادهای مسئول همراه نبوده و در آخرین مورد در طول جنگ چهل‌روزه ایران، آمریکا و اسرائیل سلاح‌هایی بین افراد نفوذی توزیع شده است.

لازم به ذکر است که در سال ۲۰۲۵، در پی تیراندازی افراد مسلح ناشناس، دستکم ۴۰۷ شهروند بلوچ کشته یا مجروح شده‌اند. از این تعداد، ۲۶۶ نفر جان خود را از دست داده و ۱۴۱ نفر نیز مجروح شده‌اند. در میان افراد کشته‌شده، دستکم ۸ زن و ۱۶ کودک شناسایی شده‌ و در میان مجروحان، ۶ زن و ۱۵ کودک ثبت شده‌اند. مجموع کشته‌ها و مجروحان از ۴۶۹ نفر در سال ۲۰۲۴ به ۴۰۷ نفر در سال ۲۰۲۵ کاهش یافته که بیانگر کاهش حدود ۱۳ درصدی است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*