قبوض چندمیلیونی برق در سراوان؛ تداوم فشار بر شهروندان بلوچ همزمان با قطعی‌های مکرر و محرومیت از تعرفه‌های حمایتی

به گزارش رسانک، امروز دوشنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۵، همزمان با تداوم گرمای شدید هوا و قطعی‌های مکرر برق در بلوچستان، گزارش‌های رسیده از شهرستان سراوان نشان می‌دهد که برخی شهروندان بلوچ با قبوض برق بسیار سنگین و چندمیلیونی مواجه شده‌اند؛ موضوعی که در کنار نبود تعرفه‌های حمایتی، فشار مضاعفی بر خانوارها وارد کرده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی، یکی از شهروندان ساکن سراوان اعلام کرده که مبلغ قبض برق او بیش از ۸ میلیون تومان صادر شده است؛ رقمی که به گفته وی، هیچ تناسبی با توان مالی خانواده‌اش ندارد و پرداخت آن عملاً امکان‌پذیر نیست. این شهروند با اشاره به وضعیت دشوار معیشتی، این شیوه محاسبه قبوض را «ظالمانه» توصیف کرده و خواستار رسیدگی مسئولان شده است.

این در حالی است که شهروندان بلوچستان در هفته‌های اخیر علاوه بر تحمل گرمای طاقت‌فرسا، با قطعی‌های مکرر و طولانی‌مدت برق نیز روبه‌رو بوده‌اند؛ شرایطی که زندگی روزمره، نگهداری مواد غذایی، فعالیت‌های شغلی و سلامت افراد، به‌ویژه کودکان، سالمندان و بیماران را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

با وجود اینکه در بسیاری از استان‌های گرمسیر کشور در تابستان، تعرفه‌های حمایتی و تخفیف‌های ویژه برای مشترکان برق در نظر گرفته می‌شود، شهروندان بلوچستان بارها نسبت به اعمال نشدن این حمایت‌ها و وجود تبعیض در نحوه محاسبه هزینه برق اعتراض کرده‌اند. بسیاری از ساکنان این منطقه معتقدند که همزمان با قطعی‌های گسترده و کیفیت پایین خدمات، تحمیل قبوض سنگین بدون بهره‌مندی از امتیازات مناطق گرمسیری، نمونه‌ای دیگر از تبعیض ساختاری در قبال مردم بلوچستان است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*