مولوی عبدالحمید: زندانیان سیاسی آزاد شوند، حکم حبس ابد مهرنگ بلوچ لغو و فشارها بر مردم عرب احواز پایان یابد

به گزارش رسانک، امروز جمعه ۵ تیرماه ۱۴۰۵، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام‌جمعه زاهدان در مراسم نماز جمعه این شهر از مقامات ایران خواست زندانیان سیاسی را آزاد و با آنها گفتگو کنند و نسبت به حکم حبس ابد برای دکتر مهرنگ بلوچ توسط دادگاهی در پاکستان واکنش نشان داد و خواستار لغو این حکم شد. وی همچنین از نبود آزادی‌های قانونی و نگرانی مردم عرب در استان خوزستان خبر داد.

مولوی عبدالحمید «آزادی زندانیان سیاسی» را مورد تأکید قرار داد و گفت: در شرایط جدید کشور لازم است زندانیان سیاسی آزاد و با آنها گفت‌وگو شود. باید جامعه مدنی تقویت و از کسانی که از راه‌های مدنی حقوق خود را مطالبه و پیگیری می‌کنند حمایت شود. هیچ‌کسی خشونت را قبول ندارد و ما هم نمی‌پذیریم، اما تمام دنیا فعالیت‌های مدنی را قبول دارند. باید باب گفت‌وگو با اقوام و مذاهب و فعالان سیاسی باز شود.

وی همچنین به صدور حکم حبس ابد علیه دکتر مهرنگ بلوچ، رهبر سازمان «بلوچ یکجهتی» در ایالت بلوچستان اشاره کرد و گفت: «اخیراً دکتر مهرنگ بلوچ که رهبری یک سازمان سیاسی و حقوق بشری را بر عهده دارد و چند تن دیگر از فعالان مدنی پاکستان، به حبس ابد محکوم شده‌اند. خانم مهرنگ بلوچ بر پیگیری خواسته‌ها و مطالبات ملت بلوچ از طریق مبارزات مدنی و پرهیز از خشونت تأکید داشت. بنده در گذشته به مسئولان پاکستان گفتم که سازمان‌ها و کسانی که از راه‌های مدنی حقوق‌‌شان را مطالبه می‌کنند، برای این کشور به‌ویژه برای ایالت بلوچستان فرصت هستند و باید تقویت شوند. لذا توصیۀ ما به مسئولان پاکستان آن است که حکم زندان دکتر مهرنگ بلوچ و سایر فعالان مدنی را لغو و آنها را آزاد کنند.»

امام جمعه زاهدان، در ادامه سخنانش، از نگرانی مردم خوزستان مبنی بر نبود آزادی‌های قانونی خبر داد و گفت: «مردم اهواز از فشارهایی که در حق‌شان اِعمال می‌شود شکایت دارند. همچنین اهل‌سنت اهواز شکایت دارند که از آزادی‌های قانونیِ لازم بهره‌مند نیستند. کشور نیازمند فصل جدیدی است که در آن فشارها از سطح کشور برداشته شوند و حقوق اقوام و مذاهب رعایت شود. بعضی از قومیت‌ها به‌ویژه در مناطق مرزنشین ازجمله مردم خوزستان مخصوصاً اهل‌سنت این استان که حنبلی‌ هستند، همواره از فشارها و تضییع حقوق‌شان شکایت دارند. از دولت و شورای امنیت ملی و وزیر کشور می‌خواهیم در راستای بهبود شرایط مردم اهواز تلاش کنند و حقوق و آزادی‌های اقوام و مذاهب که در دین اسلام و همچنین در قوانین بین‌المللی و قانون اساسی کشور بر آنها تأکید شده، رعایت شود.»

مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان خود ضمن استقبال از برگزاری جلسات مذاکره بین ایران و آمریکا، اظهار داشتند: «ما طرفدار صلح و گفت‌وگو هستیم. لذا بنده این مذاکرات و گفت‌وگو و مصالحه را به نفع ملت ایران و سایر ملت‌های دنیا می‌دانم. در مذاکراتی که بین ایران و آمریکا در جریان است، مهمترین رسالت در این مذاکرات آن است که منافع دو ملت مدنظر قرار گیرد. منافع ملت ایران در اولویت اول قرار دارد و برای تیم مذاکره‌کنندۀ کشورمان باید منافع ملت ایران بر منافع هر ملت و کشور دیگری مقدم باشد.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*