مای‌ساتو: افزایش شمار جان‌باختگان اعتراضات ایران می‌تواند زمینه بررسی «جنایت علیه بشریت» را فراهم کند

به گزارش رسانک، روز سه‌شنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۴، «مای ساتو»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، اعلام کرد شمار جان‌باختگان اعتراضات اخیر در ایران همچنان در حال افزایش است و این وضعیت می‌تواند زمینه را برای بررسی «جنایت علیه بشریت» از سوی نهادهای بین‌المللی فراهم کند.

مای ساتو در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکه خبری «ای‌بی‌سی» گفته است بررسی نقض‌های گسترده حقوق بشر توسط حکومت ایران در دستور کار قرار دارد. او در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ارتکاب «جنایت علیه بشریت» از سوی جمهوری اسلامی تصریح کرد: «مأموریت حقیقت‌یاب که هم‌اکنون فعال است، در بهترین موقعیت برای بررسی این موضوع قرار دارد.»

به گفته این مقام سازمان ملل، برآوردهای اولیه نشان می‌دهد دستکم پنج هزار غیرنظامی در جریان سرکوب اعتراضات جان خود را از دست داده‌اند، هرچند گزارش‌هایی که از داخل ایران دریافت شده، شمار قربانیان را تا ۲۰ هزار نفر یا حتی بیشتر نیز برآورد می‌کنند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین اعلام کرد: شورای حقوق بشر این سازمان به‌زودی یک نشست اضطراری برگزار خواهد کرد و احتمال دارد مأموریت حقیقت‌یاب مستقلی که پس از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در سال ۲۰۲۲ تشکیل شده بود، بار دیگر فعال یا تمدید شود.

او افزود این مأموریت می‌تواند بررسی کند که آیا اقدامات مقام‌های جمهوری اسلامی ایران، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مشمول ارجاع به دادگاه کیفری بین‌المللی می‌شود یا خیر.

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌نویسد

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


*