تحویل پیکر یازده شهروند بلوچ کشته‌شده در کویر اصفهان به خانواده‌هایشان پس از هجده روز

به گزارش رسانک، امروز سه‌شنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۴، پس از گذشت ۱۸ روز از کشته‌شدن یازده شهروند بلوچ در جریان حمله نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در محورهای کویری استان اصفهان در روز ۳ مرداد ماه، پیکر این افراد که خانواده‌هایشان از همان روزهای ابتدایی به اصفهان سفر کرده بودند، تحویل داده شد.

به گفته منابع رسانک، در طول این مدت، وضعیت روحی خانواده‌های داغدار به‌شدت بحرانی بوده و نگرانی، بلاتکلیفی و فشارهای روانی ناشی از این وضعیت، زندگی آنان را مختل کرده بود و حتی یکی از مادران این جان‌باختگان نیز بر اثر فشار روحی شدید دچار سکته شده است.

هویت این شهروندان بلوچ که همگی اهل زاهدان و دارای پیوندهای خویشاوندی نزدیک بوده و شامل چهار برادر از یک خانواده و دو برادر از خانواده‌ای دیگر هستند، «هاشم، حسین، رحمت‌الله و خلیل قنبرزهی» فرزندان نظر، «منصور و بصیر قنبرزهی» فرزندان عبدالناصر، «فرشید قنبرزهی» فرزند عبدالسلام، «عبدالرحمان قنبرزهی» فرزند نادر، «پسند (جواد) قنبرزهی» فرزند عظیم، «صفی‌الله قنبرزهی» فرزند سیدمحمد و «نوراحمد قنبرزهی» فرزند نوروز عنوان شده است.

گفتنی است که در یکی از قبرستان‌های زاهدان، گورهای این جان‌باختگان به‌صورت دسته‌جمعی و در کنار یکدیگر حفر شده است و تصاویر ثبت‌شده از این محل، صحنه‌هایی غم‌انگیز و تکان‌دهنده را نشان می‌دهد که عمق اندوه و بی‌عدالتی تحمیل‌شده بر این خانواده‌ها را آشکار می‌سازد.

این درگیری مرگبار با مشارکت نیروهای انتظامی استان‌های اصفهان، یزد و خراسان جنوبی و به‌صورت زمینی و هوایی انجام شد. مقامات انتظامی روز ۸ مرداد ماه  کشته‌شدگان را به‌عنوان اعضای یک «باند مسلح مواد مخدر» معرفی شدند و یکی از آن‌ها که به گفته مقامات «سرکرده گروه» بوده، از سوی نیروهای حکومتی «دیوانه کویر» لقب گرفته است.

بر اساس قوانین ایران، از جمله ماده ۱۸ آیین‌نامه سازمان پزشکی قانونی، پیکر افراد پس از تکمیل مراحل قانونی باید بدون تأخیر به خانواده تحویل شود. همچنین، طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و اصول بنیادین حقوق بشر، خانواده‌ها حق دارند از محل دفن و وضعیت عزیزانشان آگاه شده و امکان انجام آیین‌های مذهبی و تدفین مطابق سنت خود را داشته باشند. نقض این حقوق، مصداق رفتار غیرانسانی و تحمیل مجازات مضاعف بر بازماندگان است و نشان‌دهنده بی‌اعتنایی حکومت به کرامت انسانی شهروندان بلوچ محسوب می‌شود.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*