تخریب منزل در حال ساخت یک شهروند بلوچ در زاهدان توسط نیروهای شهرداری و نظامی

به گزارش رسانک، بامداد روز گذشته ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۴، نیروهای شهرداری زاهدان با همراهی نیروهای نظامی بدون ارائه هیچگونه مجوز یا اخطاریه رسمی، اقدام به تخریب دیوار و منزل در حال ساخت یک شهروند بلوچ در منطقه کشاورز زاهدان کردند. نیروهای یادشده درب دیوار و شلنگ آب این منزل را نیز با خود برده‌اند.

منابع به رسانک گفته‌اند: «حدود ۲۵ نفر از نیروهای شهرداری، نظامی و لباس‌شخصی حوالی ساعت چهار صبح به محل یورش برده و بدون هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی قبلی، اقدام به تخریب کامل منزل مسکونی و دیوار کرده‌اند. این افراد پس از تخریب، درب دیوار و شلنگ آب را نیز سرقت کرده‌اند.»

در سال‌های اخیر، ارگان‌های دولتی به بهانه‌هایی چون «اراضی ملی» و «زمین‌خواری» اقدام به تخریب خانه‌های مردم بلوچ در مناطق مختلف بلوچستان به‌ویژه در زاهدان و چابهار کرده‌اند. این زمین‌ها که اغلب آبا و اجدادی مردم بلوچ هستند، پس از تخریب، به افراد وابسته به حکومت واگذار می‌شوند؛ اقدامی که هدف آن «تغییر بافت جمعیتی» در بلوچستان شناخته می‌شود.

در طول سال ۲۰۲۴ نهادهای نظامی مانند سپاه پاسداران و ارگان‌های حکومتی از جمله بنیاد مسکن، منابع طبیعی و شهرداری دستکم ۳۶ مورد تخریب منازل شهروندان بلوچ و محل عبادت اهل سنت را در اجرا کرده‌اند که شهرهای زاهدان و چابهار هر کدام با ۱۷ مورد بیشترین تخریب را داشته و یک مورد آتش زدن منزل در دلگان و یک مورد تخریب مسجد اهل سنت در بم نیز ثبت شده است. مقایسه آمار تخریب منازل در سال ۲۰۲۴ توسط نهادهای حکومتی نسبت به سال ۲۰۲۳ که ۲۱ مورد ثبت شده بود افزایش ۷۱.۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*