تداوم بازداشت موقت فعالان بلوچ به بهانه‌های تازه؛ استفاده ابزاری از دادگاه ضدتروریسم برای تداوم سرکوب

به گزارش رسانک، صبح امروز سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴، پس از گذشت بیش از سه ماه از بازداشت چند تن از فعالان برجسته بلوچستان از جمله دکتر «مهرنگ بلوچ»، «بیبو بلوچ»، «گلزادی بلوچ»، «بیبرگ بلوچ»، «صبغت‌الله شاه‌جی (بلوچ)» و «عبدالغفار بلوچ»، این افراد به‌طور ناگهانی از بازداشت تحت قانون ۳ MPO خارج شده و به دادگاه موسوم به ضدتروریسم (ATC) در شهر کویته منتقل شدند.

بنا بر گزارش‌ها، قرار بود امروز جلسه‌ای با حضور هیأت قضایی مستقل برای بررسی وضعیت بازداشت آنان برگزار شود، اما در اقدامی مشکوک، این جلسه لغو و مسیر جدیدی از سرکوب آغاز شد.

فعالان بلوچ معتقدند، اکنون که دولت دیگر راهی برای توجیه ادامه بازداشت تحت قانون MPO ندارد، استفاده از ابزارهای قضایی همچون دادگاه ATC به یکی از روش‌های تازه برای سرکوب و تداوم بازداشت این فعالان تبدیل شده است؛ روشی که نه‌تنها مانع آزادی آن‌ها می‌شود، بلکه امکان تمدید بازداشت، رد درخواست‌های وثیقه و حتی تشکیل پرونده‌های جدید را نیز فراهم می‌سازد.

گفتنی است که این دادگاه علی‌رغم ساختگی و بی‌اساس بودن پرونده‌های تشکیل‌شده علیه این فعالان، حکم بازداشت ده‌روزه برای همگی آنان صادر کرده و آن‌ها را به پلیس کویته تحویل داده است.

لازم به‌ ذکر است که این بازداشت‌ها پس از آن آغاز شد که روز جمعه ۱ فروردین ماه ۱۴۰۴، معترضان بلوچ در شهر شال در اعتراض به بازداشت و ناپدیدسازی قهری شهروندان بلوچ و دفن مخفیانه برخی از اجساد قربانیان توسط حکومت پاکستان، تجمع مسالمت‌آمیزی برگزار کردند اما با سرکوب شدید نیروهای نظامی همراه شد و در نتیجه آن، دستکم سه شهروند بلوچ، از جمله یک کودک ۱۲ ساله، کشته و چندین تن زخمی شدند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*