سخنرانی ناصر بلیده‌ای در کنفرانس دانشگاه سوربن فرانسه در رابطه با تبعیض و سرکوب بلوچستان و چشم‌انداز آینده

به گزارش رسانک، روز پنجشنبه ۹ اسفند ماه ۱۴۰۳، ناصر بلیده‌ای، دبیر کل حزب مردم بلوچستان، در سخنرانی خود در کنفرانس دانشگاه سوربن فرانسه به مسئله تبعیض و سرکوب‌های جمهوری اسلامی ایران و چشم‌انداز آینده بلوچستان پرداخت و از بایکوت خبری بلوچستان در سطح جهانی و در داخل و خارج از ایران انتقاد کرد و تأکید داشت که این سانسور رسانه‌ای باعث تشدید فشار بر مردم بلوچ شده است.

بلیده‌ای اظهار داشت که رژیم ایران با دروغ‌پراکنی درباره انتقال پایتخت به بلوچستان، به دنبال اجرای سیاست تغییر بافت جمعیتی در این منطقه است. وی افزود که این سیاست، که حتی شدیدتر از دوران پهلوی در حال اجراست، به‌صورت سیستماتیک در راستای سرکوب و حذف ملت بلوچ به کار گرفته می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به تاریخ بلوچستان گفت: «برخی اصرار دارند که بلوچستان همیشه در طول تاریخ زیر سلطه حکومت‌های ایران بوده است، اما این سخنان بخشی از دروغ‌های پست‌مدرن است. ما بلوچ‌ها هیچ‌گاه نخواستیم تحت سلطه حکومت مرکزی زندگی کنیم. اگر به نقشه‌های تاریخی نگاه کنیم، می‌بینیم که بلوچ‌ها همیشه تحت حاکمیت ملی خود بوده‌اند، زیرا از همان زمان‌ها نسبت به این کشتارها، نسل‌کشی‌ها و استعمار هراس داشتیم.»

بلیده‌ای تصریح کرد که نسل‌کشی تنها به کشتار فیزیکی محدود نمی‌شود، بلکه ابعاد مختلفی مانند ساختار اجتماعی، امکانات اقتصادی و روابط فرهنگی را شامل می‌شود که باعث شده جامعه بلوچ دچار انزوا شود. به گفته وی، در بلوچستان امکانات استاندارد به غیربومیان واگذار می‌شود و مردم این منطقه همچنان در شرایطی از تبعیض و استعمار به سر می‌برند.

وی تأکید کرد: «همان‌گونه که یک مرد فارس شیعه در تهران از حقوق نرمال و برابر برخوردار است، باید یک مرد بلوچ سنی نیز در بلوچستان از همین شرایط بهره‌مند باشد. امروز زن بلوچ در ایران در غیرنرمال‌ترین وضعیت ممکن زندگی می‌کند. ما آینده‌ای را نمی‌خواهیم که در آن تبعیض علیه ملت بلوچ، به‌ویژه زنان، ادامه داشته باشد.»

بلیده‌ای همچنین تأکید کرد که حزب مردم بلوچستان بر این باور است که ایران باید به یک کشور فدرال تبدیل شود و سیستم حکومتی غیرمتمرکز داشته باشد. وی افزود: «اداره کشور بر اساس یک حاکمیت دوگانه ضروری است و مردم بلوچ باید در تصمیمات کلان کشوری، اعم از سیاسی و اقتصادی، مشارکت داشته باشند. این مسئله برای ما اساسی است.»

این کنفرانس با همت انجمن پژوهشگران ایران و با حضور بسیاری از فعالان سیاسی و حقوق بشری در دانشگاه سوربن فرانسه برگزار شد.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*