به گزارش رسانک، روز پنجشنبه ۱۳ دی ماه ۱۴۰۳، محمدرضا واعظ مهدوی، رئیس انجمن اقتصاد سلامت ایران اعلام کرد که شاخص امید به زندگی در کشور ۷۴ سال ولی در بلوچستان فقط ۶۷ سال است و ۴۰ درصد دختران در بلوچستان بهدلیل نبود دبیرستان ترک تحصیل میکنند.
پیشتر در ۴ دی ماه ۱۴۰۳، “علی رحمتی” مدیرکل ثبت احوال استان بلوچستان و سیستان همزمان با سالروز تشکیل ثبت احوال گفته بود: “از ابتدای سال تاکنون ده هزار و ۴۳۹ واقعه وفات در استان ثبت شده که میانگین سن فوت شدگان نزدیک به ۵۰ سال بوده که در کشور میانگین ۶۶ سال است.”
این مشکلات نشان از بحرانهای اقتصادی و آموزشی عمیقی دارد که بلوچستان را طی سالهای متمادی بدلیل سیاست های حاکمان ایران با چالشهای جدی اقتصادی و اجتماعی مواجه کرده است.
بیش از هفتاد درصد از جمعیت روستایی این استان زیر خط فقر زندگی میکنند و این وضعیت به دلیل نبود زیرساختهای کافی، بیکاری گسترده و کمبود امکانات آموزشی و بهداشتی است. ترک تحصیل گسترده دختران بهویژه در مناطق روستایی نیز یکی از بزرگترین معضلات بلوچستان است که به دلیل نبود فضای آموزشی صورت میگیرد.
این مسئله نهتنها بر آینده تحصیلی و شغلی این دختران تأثیر میگذارد، بلکه به طور مستقیم بر توسعه اجتماعی و اقتصادی استان تأثیر خواهد گذاشت. در کنار این مشکلات، شاخص امید به زندگی پایین در بلوچستان نشاندهنده بحرانهای بهداشتی و کیفیت پایین خدمات درمانی است.
Be the first to comment