ثبت حدود ۱۰۰۰ مورد ابتلا به تب دنگی در سه ماهه نخست سال در شهرستان چابهار و مناطق اطراف آن

به گزارش رسانک، امروز پنجشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۵، در پی افزایش شیوع بیماری‌های منتقله از پشه آئدس در جنوب بلوچستان، مدیر درمانگاه سلامت چابهار از ثبت حدود ۱۰۰۰ مورد ابتلا به تب دنگی در سه ماهه نخست سال جاری در منطقه چابهار و مناطق اطراف خبر داد. این آمار در حالی اعلام می‌شود که نگرانی‌ها نسبت به گسترش سریع این بیماری ویروسی در مناطق ساحلی و مرزی منطقه افزایش یافته است.

محمود حسین‌بر، مدیر درمانگاه سلامت چابهار، در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد بیماری دنگی از طریق پشه آئدس منتقل می‌شود و سابقه حضور این ناقل در منطقه به سال ۱۴۰۲ بازمی‌گردد؛ زمانی که برای نخستین‌بار در چابهار و مناطق اطراف مشاهده شد و سپس به‌سرعت در سطح شهر گسترش یافت. به گفته او، در ابتدا پشه‌های موجود آلوده به ویروس نبودند، اما با ورود موارد ابتلا از خارج از کشور و به‌ویژه از سمت پاکستان، چرخه انتقال ویروس در منطقه شکل گرفت و اکنون به افزایش موارد انسانی منجر شده است.

وی با اشاره به روند افزایشی ابتلا افزود تنها در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۵ نزدیک به ۱۰۰۰ مورد ابتلا شناسایی شده که این رقم تقریباً برابر با مجموع موارد ثبت‌شده در سال ۱۴۰۳ است. این وضعیت نشان‌دهنده گسترش سریع بیماری و ضعف در کنترل ناقل و مدیریت محیطی در مناطق جنوبی استان عنوان شده است.

این روند در حالی ادامه دارد که نبود زیرساخت‌های کافی بهداشتی، کنترل ناکارآمد ناقلان بیماری و شرایط زیست‌محیطی مناطق ساحلی، زمینه را برای گسترش بیشتر بیماری‌های واگیر فراهم کرده و نگرانی‌ها درباره افزایش فشار بر نظام درمانی محلی را تشدید کرده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*