اجرای حکم اعدام یک زندانی بلوچ در زندان مرکزی زاهدان

به گزارش رسانک، سحرگاه روز شنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۵، حکم اعدام یک زندانی بلوچ که پیش‌تر بابت اتهام مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمده است.

هویت این زندانی بلوچ، «شیرمحمد شاهوزهی » ۴۸ ساله، فرزند عیدمحمد، دارای پنج فرزند و اهل زاهدان عنوان شده است.

بر اساس گزارش حال وش، شیرمحمد در سال ۱۴۰۲، با اتهام مرتبط با مواد مخدر در زاهدان بازداشت شد و از سوی دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شده بود.

بر اساس داده‌های گردآوری‌شده در طول سال ۲۰۲۵ دستکم ۱۳۷ مورد اجرای حکم اعدام علیه زندانیان بلوچ در ۲۷ زندان مختلف در ایران ثبت شده که زندان زاهدان با ثبت ۳۴ مورد اعدام، بیشترین تعداد اجرای احکام را داشته است. در این بین، ۹۴ نفر (حدود ۶۸٫۶ درصد) با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر، ۳۶ نفر (حدود ۲۶٫۳ درصد) به اتهام قتل، ۴ نفر (حدود ۲٫۹ درصد) به اتهامات سیاسی و عقیدتی، ۲ نفر (حدود ۱٫۵ درصد) به اتهام تجاوز به عنف و ۱ نفر (حدود ۰٫۷ درصد) با اتهامی نامشخص اعدام شده‌اند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*