گزارشی از تحرکات نظامی در منطقه «گیاوان‌زمین» بلوچستان؛ عبور گسترده کامیون‌های حامل مهمات به سمت جاسک

به گزارش رسانک، امروز جمعه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۴، منابع محلی از عبور تعداد زیادی کامیون تریلی کفی‌لبه با پوشش چادر سبز در محورهای مواصلاتی منطقه «گیاوان‌زمین» (شرق استان هرمزگان) خبر داده‌اند. به گفته این منابع، این کامیون‌ها که گفته می‌شود حامل مهمات سنگین هستند، پس از سوخت‌گیری در پمپ‌بنزین منطقه «گتان» با سرعت به سمت شرق و مناطق اطراف «جاسک» در حال حرکت بوده‌اند. عبور چنین تعداد زیادی از این نوع تریلی‌ها با کفی لبه‌دار حدود هفتاد سانتی‌متری در این مسیر بی‌سابقه توصیف شده است.

بر اساس گزارش‌های دریافتی، در ساعات اخیر شمار قابل توجهی از این کامیون‌ها در پمپ‌بنزین «گتان» برای سوخت‌گیری توقف کرده‌اند و سپس به سمت محور «جاسک» حرکت کرده‌اند. همزمان، منابع از وضعیت امنیتی و درگیری در برخی مناطق نظامی از جمله حوالی پایگاه «خشکیزو» نیز خبر داده‌اند.

منابع رسانک همچنین اعلام کرده‌اند که در روزهای اخیر در مناطق مختلفی از جمله «جاسک»، «کوه‌مبارک»، «کرپان»، «سیریک»، «گروگ»، «میناب»، «گورانی»، «گارندهو»، «بانجی»، «خرگوشی»، «بحل»، «بهمدی» و «جاسک کهنه» تحرکات نظامی افزایش یافته و گزارش‌هایی از درگیری و تنش در برخی نقاط به دست آمده است.

بر اساس گفته منابع، با ادامه جنگ و بمباران شدید مواضع جمهوری اسلامی ایران توسط جنگنده‌های آمریکایی و اسرائیلی، نیروهای سپاه با استفاده از ماشین‌های حمل‌ونقل عمومی، کامیون‌های باری و کامیون‌های هجده چرخ، به‌ویژه «تریلی‌های کفی» که کمتر مورد شک قرار می‌گیرند، اقدام به انتقال تجهیزات نظامی به مناطق «جاسک» می‌کنند. بیشتر این کامیون‌ها با تریلرهای کفی لبه و پوشیده با چادر در حال حرکت هستند و با استفاده از پوشش حمل بارهای عمومی مانند «کاه» و دیگر اقلام ضروری، تجهیزات نظامی از جمله «موشک» و دیگر مهمات را جابه‌جا می‌کنند.

به گفته منابع، این کاروان‌های حمل تجهیزات اغلب از مسیر جاده «میناب» به سمت «جاسک» در حال تردد هستند و معمولاً از سمت شمال جاده «میناب» به طرف غرب حرکت می‌کنند. همچنین گزارش شده است که نیروهای نظامی در برخی شب‌ها در نزدیکی روستاها داخل خودروها استراحت کرده و حتی در برخی موارد در مدارس روستاها نیز حضور داشته‌اند.

به گفته منابع رسانک، روز یکشنبه ۱۷ اسفند ماه نیز حملات سنگینی توسط نیروی هوایی ائتلاف بر مواضع این نیروها در منطقه «جاسک» و «کوه‌مبارک» صورت گرفته است، اما با وجود این حملات، نیروهای سپاه همچنان به صورت روزانه با استفاده از تریلی‌های کفی و کامیون‌های باری از مسیر «میناب» به «جاسک» تجهیزات نظامی منتقل می‌کنند.

همچنین گزارش شده است که روستای «لاتیدان بانجی» تخلیه شده و برای استفاده نظامی در اختیار نیروهای حکومتی قرار گرفته است. در همین حال، برخی افسران و نیروهای فرماندهی با استفاده از خودروهای دوکابین «هایلوکس» سفیدرنگ بدون پلاک و شخصی در مناطق مختلف در حال تردد دیده شده‌اند.

بر اساس گفته منابع، همزمان با افزایش تحرکات نظامی، برخی عوامل وابسته به حکومت در روستاها اقدام به تهدید شهروندان بلوچ کرده‌اند. در مقابل، بسیاری از مردم منطقه این تحولات را نشانه‌ای از تضعیف ساختارهای نظامی جمهوری اسلامی ایران دانسته و از احتمال تغییرات بزرگ در آینده نزدیک سخن می‌گویند؛ موضوعی که به گفته فعالان، می‌تواند در کنار فشارهای خارجی و مقاومت نیروهای بلوچ و کرد به تسریع روند فروپاشی ساختار امنیتی حکومت در مناطق پیرامونی منجر شود.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*