
به گزارش رسانک، امروز چهارشنبه ۲۵ تیر ماه ۱۴۰۴، «عامر گهرامزهی»، زندانی سیاسی سابق بلوچ که روز ۱۱ تیر ماه توسط نیروهای اطلاعات سپاه در شهرستان راسک بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده بود، همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی قرار دارد و اطلاعی از محل دقیق نگهداری وی در دست نیست. وی برای پیگیری وضعیت خودروی توقیفشدهاش به یکی از مراکز مربوطه در راسک مراجعه کرده بود که در همانجا بازداشت شد.
عامر گهرامزهی پیشتر در ۱۴ دیماه ۱۳۹۳ بازداشت شده و پس از تحمل چهار سال و نیم حبس، با وثیقه سنگین آزاد شده بود و دو هفته قبل بار دیگر برای پیگیری وضعیت خودروی توقیفشدهاش در همان زمان که گفته میشود اکنون توسط برخی مأموران بهصورت شخصی مورد استفاده قرار میگیرد، اقدام کرده بود که با بازداشت مجدد مواجه شد.
خودروی وی از سال ۱۳۹۳ و پس از یورش نیروهای سپاه به منطقه نصیرآباد در توقیف است. در جریان آن یورش امنیتی، چندین جوان بلوچ از جمله عامر گهرامزهی، مصیب وطنخواه و ابوبکر ملازهی بازداشت شدند و چند خودرو نیز به تصرف نیروهای سپاه درآمد. با وجود گذشت بیش از ده سال، این خودروها هنوز به صاحبانشان بازگردانده نشدهاند.
اقدامات نیروهای امنیتی در بازداشت مجدد این شهروند و نگهداری غیرقانونی اموال شخصی او، ناقض اصل ۳۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ممنوعیت بازداشت غیرقانونی، و همچنین اصل ۲۲ این قانون است که تأکید دارد حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل افراد از تعرض مصون است، مگر بهحکم قانون. همچنین نگهداری خودرو بدون حکم قضایی مشخص، تخلف آشکار از حقوق مالکیت و اصول دادرسی منصفانه به شمار میآید.
Be the first to comment