یورش نیروهای نظامی به بندرکلاهی میناب و تخریب گسترده اموال سوختبران بلوچ

به گزارش رسانک، امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، صدها تن از نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران با یورش به بندرکلاهی در شهرستان میناب، اموال سوختبران بلوچ را تخریب کرده و اقدام به آتش‌زدن تجهیزات آنان کردند.

نیروهای نظامی با تجهیزات سنگین به این منطقه وارد شده و زیرساخت‌های مرتبط با سوختبری از جمله تانکرها، لوله‌کشی‌ها و پمپ‌های سوخت را تخریب کرده‌اند. هدف اصلی این حمله نظامی، اموال شهروندان بلوچ فعال در سوختبری بوده که از سال‌ها پیش در پی فقر و نبود شغل مناسب در این منطقه، ناچار به فعالیت در این حرفه‌های پرخطر شده‌اند.

این یورش پس از آن صورت گرفت که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، فرماندهی انتظامی شهرستان میناب با صدور اطلاعیه‌ای سه‌روزه به مردم روستاهای کلاهی و کرگان هشدار داده بود که زیرساخت‌های مرتبط با سوختبری را به‌صورت داوطلبانه جمع‌آوری کنند. سرهنگ محمد رستمی، فرمانده انتظامی میناب، این اقدام را حاصل جلسه‌ای با مقامات امنیتی، قضایی و انتظامی استان و با هدف مقابله با آنچه «قاچاق سوخت» خوانده شده، عنوان کرده بود.

مردم بندرکلاهی سال‌هاست در سایه سیاست‌های تبعیض‌آمیز و غیربومی‌گرایانه جمهوری اسلامی، از داشتن شغل پایدار و درآمد مناسب محروم مانده‌اند. در چنین شرایطی، برخورد نظامی با فعالیت‌های معیشتی، نه‌تنها امنیت اقتصادی مردم را تهدید می‌کند، بلکه شکاف میان حاکمیت و ملت بلوچ را عمیق‌تر می‌سازد. این اقدام نشان‌دهنده استمرار سیاست‌های سرکوب‌گرایانه‌ای است که به‌جای پاسخ به فقر ساختاری، صورت مسئله را با زور سرکوب می‌کنند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*