عدم تحویل پیکر «کریم ریگی» زندانی بلوچ فوت شده در زندان عادل‌آباد شیراز با گذشت پنج روز بخاطر نداشتن مدارک هویتی

به گزارش رسانک، امروز دوشنبه ۴ فروردین‌ ماه ۱۴۰۴، با گذشت پنج روز از درگذشت «کریم ریگی»، زندانی بلوچ در زندان عادل‌آباد شیراز به دلیل عدم رسیدگی پزشکی به‌موقع، پیکر وی همچنان به خانواده‌اش تحویل داده نشده است. خانواده این زندانی که از زاهدان به شیراز سفر کرده‌اند، در ادارات مختلف از جمله زندان، پزشکی قانونی، دفتر قاضی ناظر و دادگاه شهرستان سرگردان بوده و بی‌دلیل در حالی که روزه‌دار هستند، بین این نهادها پاسکاری می‌شوند.

دلیل این تأخیر، دوگانگی در ثبت هویت این زندانی است. وی در زندان با نام « حبیب‌الله هرمزی » ثبت شده، در حالی که هویت اصلی او « کریم ریگی » است. این اختلاف باعث شده تا مسئولان مربوطه از تحویل پیکر به خانواده امتناع کرده و از آن‌ها درخواست مدارک هویتی رسمی و یا تهیه استشهاد محلی برای اثبات این دو هویت بر فرد فوت‌شده را داشته باشد کرده‌اند.

کریم یکی از شهروندان بلوچ بود که شناسنامه نداشت و به‌دلیل داشتن سابقه زندان با هویت اصلی خود، در زندان با هویت «حبیب‌الله هرمزی» خود را معرفی کرده است ‌و خانواده وی به‌دلیل نداشتن مدارک هویتی، با دو نام، اصلی و ثبت‌شده در زندان سرگردان هستند و با گذشت پنج روز در شهر شیراز تنها در تلاش برای تحویل پیکر برای خاکسپاری هستند.

گفتنی است کریم ریگی ۵۵ ساله فرزند عطا‌محمد، متأهل و دارای پنج فرزند، اهل و ساکن زاهدان از سال ۱۴۰۰ به اتهامات مرتبط با مواد مخدر در بازداشت به‌سر می‌برد و بدون صدور حکم نهایی، در وضعیت بلاتکلیف در بند عمومی زندان عادل‌آباد شیراز نگهداری می‌شد. وی روز پنجشنبه ۳۰ اسفندماه ۱۴۰۳، در پی ایست قلبی و عدم رسیدگی پزشکی به‌موقع، جان خود را از دست داد.

این تأخیر در تحویل پیکر، علاوه بر افزایش رنج و اندوه خانواده داغدار، نمونه‌ای دیگر از بی‌نظمی و بی‌توجهی در نظام زندانبانی و قضایی کشور است. بستگان کریم ریگی خواستار پاسخگویی و تسریع در روند تحویل پیکر عزیزشان هستند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*