درخواست فرانت لاین دیفندرز برای آزادی سمی دین بلوچ و دیگر بازداشت‌شدگان بلوچ در کراچی

به گزارش رسانک، امروز دوشنبه ۴ فروردین ماه ۱۴۰۴، سازمان فرانت لاین دیفندرز اروپا با انتشار بیانیه‌ای نسبت به بازداشت “سمی دین بلوچ” و دیگر معترضان بلوچ توسط پلیس پاکستان در شهر کراچی واکنش نشان داده و خواستار آزادی فوری آن‌ها شده است.

بر اساس این گزارش، در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۲۵، حوالی ساعت ۵:۳۰ بعدازظهر، سمی دین بلوچ در جریان یک تجمع مسالمت‌آمیز که در اعتراض به نقض مداوم حقوق بشر و بازداشت مدافعان حقوق بشر بلوچ برگزار شده بود، توسط پلیس کراچی بازداشت شد. گزارش‌های موثق حاکی از آن است که این فعال بلوچ به پاسگاه پلیس زنان در منطقه شاهراه فیصل کراچی منتقل شده است.

سمی دین بلوچ، برنده جایزه فرانت لاین دیفندرز برای مدافعان حقوق بشر در معرض خطر در سال ۲۰۲۴، به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود و حمایت از خانواده‌های قربانیان ناپدیدشدگان اجباری در بلوچستان، همواره با تهدیدها و فشارهای گسترده مواجه بوده است.

در روزهای اخیر، مقامات پاکستانی بارها مدافعان حقوق بشر بلوچ را هدف قرار داده و اعضای کمیته همبستگی بلوچ (BYC) از جمله دکتر مهرنگ بلوچ و بیبرگ زهری را بازداشت کرده‌اند. پلیس در روزهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ مارس با استفاده از زور بیش از حد، شلیک گلوله‌های واقعی و گاز اشک‌آور، معترضان مسالمت‌آمیز را سرکوب کرده و تعداد زیادی را بازداشت کرده است.

فرانت لاین دیفندرز در این بیانیه از مقامات پاکستانی خواسته است که تحقیقاتی بی‌طرفانه درباره استفاده از زور بیش از حد علیه معترضان، از جمله مدافعان حقوق بشر، انجام داده و مسئولان را به عدالت بسپارند. همچنین خواستار آزادی فوری سمی دین بلوچ و دیگر بازداشت‌شدگان و لغو تمامی اتهامات علیه آن‌ها شده است. این سازمان تأکید کرده که مقامات باید امکان دسترسی فوری سمی دین بلوچ به وکیل و اعضای خانواده‌اش را فراهم کنند و از مدافعان حقوق بشر در پاکستان در برابر انتقام‌جویی محافظت کرده و سرکوب فعالان بلوچ را متوقف کنند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*