به گزارش رسانک، مولوی “محمد طیب ملازهی”، امام جمعه مسجد نور شهر ایرانشهر در سخنانی که اخیرا در میان نمازگزاران مصلای این شهر ابراز داشته، گفته است که از روزی که جنایت تخریب فنداسیون مسجد و مصلای در حال احداث ایرانشهر صورت گرفته، تمامی حساب های مسجد مسدود و پولها بلوکه شدهاند.
مولوی ملازهی ضمن اشاره به تنگنظری که مسئولان حکومتی داشته و اقدام به مسدود کردن حسابها نمودهاند، عنوان کرده که در سالی که اقدام به تخریب مصلای در حال احداث ایرانشهر و بلوکه کردن پولها و کمک های مردمی کردند، میتوانستیم با موجودی حساب بانکی ۲۵ تریلی میلگرد خریداری کنیم اما امروز فقط میتوان یک تریلی میلگرد با آن پول میشود خرید.
گفتنی است که در سحرگاه روز شنبه ۴ بهمن ماه ۱۳۹۹، شورای تامین شهرستان ایرانشهر، فرمانداری و شهرداری با پشتیبانی و همکاری نیروهای مسلح، پس از آنکه در آبان ماه همان سال “مصطفی محامی”، نماینده علی خامنهای در جلسه ای که بسیاری از روحانیون اهل سنت حضور داشتند، به همه اعلام کرد که محل ساخت مصلا مشکل امنیتی دارد و باید کار ساخت و ساز آن متوقف شود، اقدام به تخریب فنداسیون مسجد جامع (مصلا) واقع در خیابان مکران، بلوار مولوی قمرالدین را تخریب کرد.
این اقدام نهادهای امنیتی با واکنشهای اعتراضی گستردهای از سوی فعالان و روحانیون بلوچستان مواجه شد و فعالان بلوچ فراخوان برپایی تجمع اعتراضی برای نمازهای عصر و مغرب روز یکشنبه ۵ بهمن ۹۹ دادند که ارگان های امنیتی برای جلوگیری از آن با روحانیان و علمای بلوچ تماس گرفته و ضمن تهدید از آنها خواستند از مردم بخواهند سکوت کنند. علیرغم این تهدیدها مردم در مقابل مسجد تجمع کرده و نسبت به تخریب آن اعتراض کردند.
در همین راستا، نوراحمد دُرخوش، شهردار وقت شهر ایرانشهر با فشار نهادهای امنیتی در تاریخ ۵ بهمن ۹۹ مدعی شده بود که این محل به صورت امانتی بوده و ساخت و ساز عبادی در آن نباید صورت گیرد. این در حالی است که اسناد نشان میداد که در جلسه مورخ ۱۶ فروردین ماه ۱۳۷۷، «با تعیین محل دقیق زمین جهت عیدگاه اهل سنت» از طریق «سازمان مسکن و شهرسازی» در اختیار «هیئت امنا» که مورد تایید نماینده علی خامنهای میباشد، «واگذار» شده و امضای مولوی قمرالدین ملازهی به عنوان متولی، میرشکار فرمانده وقت ایرانشهر، رسول گرگیج شهردار وقت و سرحدی نماینده وقت علی خامنه ای بر روی این نامه بود.
لازم به ذکر است که مردم منطقه از سال ۷۷ همه ساله در این محل به نمازهای عیدین و جمعه می پرداختند و نمازهای جنازه و چه بسا یومیه در زمان تعمیرات مسجد نور نیز عموما در این محل برگزار میشدند و کاربری محل به مدت دستکم ۲۲ سال برای اقامه نماز اهل سنت بوده است.
Be the first to comment