

به گزارش رسانک، امروز چهارشنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۳، مراسم تحلیف هزار نفر از «کارشناسان رسمی» مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با حضور اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه و حسن عبدلیان پور، رئیس مرکز وکلا برگزار شد که وی در سخنرانی خود به عدم تاثیرگذاری احکام اعدام در روند توقف جرائم مرتبط با مواد مخدر تأکید کرد.
جهانگیر گفت: “اگر قانونی نتواند قاعدهسازی و اقناع عمومی ایجاد کند، به مشکلی در جامعه تبدیل میشود، چرا که ضمانت اجرایی کافی برای اجرای آن در جامعه وجود نخواهد داشت. به عنوان مثال، قانون مبارزه با مواد مخدر با وجود داشتن مجازاتهای سنگین، نتوانست تأثیر لازم را بر رفتار جامعه بگذارد. بنابراین، اگر چه نقش قانون بسیار مهم است، اما قانونی که نتواند قاعدهسازی کند، قادر به ایفا کردن نقش اساسی خود نخواهد بود.”
گفتنی است که پیشتر مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه زاهدان بارها، از جمله ۳ اسفند ماه ۱۴۰۳، از لزوم توقف اعدامها در کشور گفته بود و از «افزایش اعدام» در کشور انتقاد کرده بود. وی در اینباره گفت: بسیار متاسفیم که مجددا اعدامها در کشور افزایش یافتهاند، درحالیکه «اعدام» در اصل اسلام نیست و در عصر پیامبر اکرم و حضرت علی و سایر خلفای راشدین نیز بسیار اندک نبوده است. اعدامهای سیاسی و حتی اعدام بهخاطر مواد مخدر هم با این گستردگی با قوانین شریعت مطابقت ندارد.
خطیب جمعه زاهدان تصریح کرده بود: توقف این اعدامها خواستۀ عمومی ملت است. در حکومتی که ملت اصل است نباید کاری که بر خلاف خواستۀ عموم ملت و نصوص صریح شریعت است انجام شود. مخصوصا در شرایط کنونی که کشور در عرصه خارجی با مشکلات مواجه است باید فارغ از دین و مذهب و قومیت، به خواستههای تمام ملت رسیدگی شود.
لازم به ذکر است که در سال ٢٠٢٣ دستکم ١٨۴ زندانی بلوچ با اتهامات گوناگون در ٢۶ شهر مختلف ایران که زندانهای زاهدان با ۵۴ و بیرجند با ٣١ مورد بیشترین تعداد اجرای حکم غیرانسانی اعدام را داشتهاند، اعدام گشته که در بین این زندانیان حداقل چهار زن نیز وجود دارد.
Be the first to comment