به گزارش رسانک، روز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، محسن رحمتپور، یکی از شهروندان منطقه باهوکلات واقع در شهرستان دشتیاری، در حضور مولوی عبدالحميد اسماعیل زهی، امام جمعه زاهدان به بیان مشکلات مردم این منطقه پرداخت و از مسئولان خواست تا به معضلات منطقه رسیدگی کنند.
وی با اشاره به سالها محرومیت و بیعدالتی، تصرف زمینهای بومیان توسط شرکت ماهان وابسته به سپاه پاسداران، تخریب محیط زیست، کمبود آب و اختصاص آب سدهای بالادست به شرکت ماهان، مشکلات موجود در مرز، ضعف زیرساختها و نبود امکانات اولیه، خواستار توجه ویژه مسئولین به این مسائل شد.
آقای رحمتپور با ابراز نگرانی از وضعیت زمینهای مردم این منطقه، عنوان کرد که مردم دشتیاری نمیدانند این اراضی چگونه و با چه قانونی به شرکت ماهان واگذار شده و آینده آنها در این منطقه چه خواهد شد. وی تأکید کرد که این مسئله نگرانیهای زیادی را برای ساکنان محلی ایجاد کرده و انتظار دارند که مسئولان به این موضوع پاسخ روشنی بدهند.
وی تأکید کرد که مردم منطقه از مسئولین انتظار دارند به نگرانیهای آنها درباره فعالیتهای شرکت ماهان رسیدگی شود، حقآبه رودخانه باهوکلات تأمین گردد، محیطزیست منطقه حفظ شود، زیرساختهای روستاهای مرزی بهبود یابد، مسجد مکی به عنوان نماد صلح و همزیستی مورد توجه قرار گیرد و همچنین امکانات بهداشتی و درمانی افزایش یابد تا از فوت مادران باردار و بیماران جلوگیری شود.
گفتنی است که پیشتر رسانک گزارشی از تصرف بیش از ۴٠٠٠ هکتار زمین کشاورزی ساکنان مناطقی از دشتیاری همچون باهوکلات توسط شرکت حمل و نقل ماهان، وابسته به سپاه پاسداران در این شهرستان منتشر کرده بود که بر اساس آن عنوان شده که در سالهای ١٣٧٣ و ٧۴ منابع طبیعی و بانک با استفاده از ترفندهایی مانند اعلام کردن زمین های مردم تحت عنوان “اراضی ملی”، زمین های اجدادی مردم را با نام زمین ملی ثبت سند کرده و اکنون در اختیار شرکت ماهان قرار دادهاند. این در حالی است که این زمین ها دارای پلاک ثبتی سال ١٣۴٢ و همچنین آثار بندسارهای سیصد ساله بودهاند و از دیرباز مال مردم منطقه بودهاند.
لازم به ذکر است که در سال های اخیر و با اجرایی شدن طرح هایی مانند طرح “توسعه سواحل مکران” (بلوچستان) که در بلوچستان با نام طرح تصرف سواحل بلوچستان شناخته میشود شرکت ماهان وابسته به نهادهای نظامی_حکومتی که لابی بسیار قوی در حاکمیت دارد با بهانه طرح کاشت موز، ساخت کارخانه آب شیرین کن و ساخت فرودگاه هزاران هکتار زمین را تصرف کرده و از آب سد پیشین نیز بصورت اختصاصی بهرهبرداری میکند و سایر کشاورزان منطقه از خاک و آب موجود محروم هستند.
Be the first to comment