به گزارش رسانک، روز چهارشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۳، ویدئویی که توسط رسانههای حکومتی منتشر شده، نشان میدهد که “جواد ماهر”، مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان، اعلام کرده این شرکت قادر است سالانه ۵۰۰ کیلوگرم طلا و ۵۰۰ کیلوگرم نقره از معدن طلای تفتان استخراج کند.
وی همچنین مدعی شده است که ۹۵ درصد کارکنان این شرکت از نیروهای بومی منطقه هستند اما شواهد و گزارشهای محلی حاکی از آن است که این ادعا نادرست بوده و شهروندان بلوچ تقریباً هیچ نقشی در استخدام این شرکت ندارند و نیروهای بومی بلوچ عملاً نادیده گرفته شدهاند.
معدن طلای تفتان بهعنوان یکی از بزرگترین معادن طلای منطقه، طی سالهای اخیر به بخشی از کانون اعتراضات مردمی تبدیل شده است. اهالی منطقه تفتان بارها با اعتراض به فعالیتهای استخراجی این معدن، نگرانی خود را نسبت به تخریب محیط زیست و بیتوجهی به حقوق مردم منطقه اعلام کردهاند اما رژیم جمهوری اسلامی ایران نه تنها به این خواستهها بیاعتنایی کرده، بلکه تعدادی از شهروندان بلوچ را بازداشت کرده و برای آنها پروندهسازی نموده است.
بلوچستان، با وجود برخورداری از منابع غنی معدنی و طبیعی یکی از محرومترین مناطق است. سیاستهای تبعیضآمیز جمهوری اسلامی ایران در قبال ملت بلوچ باعث شده است که این منطقه از حداقل زیرساختهای حملونقل، آموزشی، بهداشتی، توسعهای و… بیبهره باشد. این در حالی است که پتانسیلهای بالقوه این سرزمین میتوانست در جهت رشد و آبادانی آن مورد استفاده قرار گیرد.
سیاستهای رژیم جمهوری اسلامی در زمینه مدیریت منابع طبیعی بلوچستان و سرکوب اعتراضات مردمی، نه تنها توسعه پایدار این منطقه را به خطر انداخته، بلکه موجب افزایش محرومیت و نارضایتی عمومی شده است.
لازم به ذکر است که کارخانه طلای صدر تفتان متعلق به هلدینگ معدنی شستا و از زیر مجموعههای شرکت سرمایهگذاری صدر تامین با نماد تاصیکو است که با سرمایهگذاری ۵۵ میلیون دلاری با هدف تولید سالانه ۵۰۰ کیلو طلا در منطقه تفتان به بهرهبرداری رسیده است.
Be the first to comment