به گزارش رسانک، روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، یک شهروند بلوچ دارای معلولیت در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان که با گذشت هفت سال همچنان از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور اجرایی نشده، در مقابل ساختمان بهزیستی چابهار، تجمع اعتراضی برگزار کرد و خواستار رسیدگی به وضعیت خود و سایر افراد دارای معلولیت شد.
قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس و ابلاغ آن در سال ۱۳۹۷ به دولت هنوز اجرا نشده و معلولان و خانوادههای آنان نه تنها در بلوچستان که در شرایط اقتصادی نابسامانی قرار دارند، بلکه در کل کشور منتظر اجرای کامل این قانون هستند. ماده ۲۷ این قانون دولت را مکلف میکند که کمکهزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور نماید.
گفتنی است که حداقل دستمزد برای سال ۱۴۰۳ در نشست ۳۲۹ شورای عالی کار با ۳۵.۳ درصد افزایش نسبت به سال جاری به مبلغ هفت میلیون و ۱۶۶هزار تومان تعیین شد و مطابق ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان دولت باید به هر معلول شدید و خیلی شدید واجد شرایط ماهانه مبلغ هفت میلیون و ۱۶۶هزار تومان پرداخت کند اما تاکنون از اجرای آن خودداری نموده است.
به گفته فعالان این حوزه، مبلغی که در حال حاضر به عنوان پرداختیِ ماده ۲۷ واریز میشود، تنها سیصد و بیست هزار تومان است که با میزان قانونی بسیار فاصله دارد و نیازهای معیشتی این قشر آسیبپذیر را تأمین نمیکند.
مسئولان مربوطه در استان بلوچستان و سیستان پیشتر عنوان کردهاند: بیش از هفتاد هزار معلول شناسایی شده که از لحاظ آماری این استان را در رده بالایی از میانگین کشور قرار داده است و همچون معلولان سایر مناطق از حداقل حقوق تعیین شده دولت (هفت میلیون و یکصد و شصت و شش هزار تومان) محروم هستند.
Be the first to comment