به گزارش رسانک، امروز سهشنبه ۱ آبان ماه ۱۴۰۳، اهالی منطقه تفتان، سران طوایف و معتمدین بلوچ در اعتراض به استخراج معدن طلای این منطقه، مصادره زمینها و آسیبهای محیط زیستی شرکتهای استخراج کننده در یک تجمع و نشست در روستای کوته بالا از توابع شهرستان تفتان یک بیانیه صادر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: “با تحقیقات و بررسی های مختلف انجام شده، برای ما ثابت گردیده که شرکت های معدن کاوی در منطقه مرتکب انواع تخلفات و قانون شکنیها و تصمیمات زیانباری شدهاند که موجب از بین رفتن چشمه ها، تخریب محیط زیست، نابودی زمین های کشاورزی، حیات وحش، پوشش گیاهی و جنگلی، میراث فرهنگی و گردشگری برای نسل های حال و آینده در معرض خطر قرار گرفته که هر کدام از آنها به صورت جداگانه شایسته بررسی و پیگیری علمی و قضایی است. این موارد هر کدام دلیل قاطعی برای محاکمه کردن عاملان است.”
در ادامه این بیانیه آمده، تفتان با داشتن صدها روستای آباد و مناظر منحصر به فرد و هوای خنک و پوشش گیاهی متنوع و محل تولید هزاران تن گوشت میتواند قطب مهم گردشگری و اشتغال باشد. بنابراین ما با فعالیت های مخرب معدن کاوی که سود و سرمایه آنها به جیب شرکتهای سودجو میرود، مخالف هستیم و چنین فعالیت هایی محکوم است که باید در اسرع وقت متوقف گردد.
این بیانیه تاکید دارد که “ما تصرف غاصبانه اراضی ملی و سند دار معروف به هزارمنی که متعلق به قوم شریف تمندانی و شرکا است، توسط شرکت پارس است را به شدت محکوم و غیرقابل قبول می دانیم و تخلیه منطقه را از متولیان خواستار هستیم.”
در پایان بیانیه آمده است، ما مخالفت خود را با ادامه فعالیت شرکت های معدن کاوی شستا، پارس، صدر و تامین برای جستجوی طلا در منطقه تفتان را اعلام میداریم.
لازم به ذکر است که روز سه شنبه ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۳، شماری از سران طوایف، معتمدان و روحانیون بلوچ در جلسه با مولوی عبدالحمید در مسجد مکی زاهدان، خواستار اعتراض همگانی در رابطه با معدن طلای تفتان شدند. همچنین روز جمعه ۱۳ مهر ماه ۱۴۰۳، مولوی عبدالحمید در خطبههای نماز زاهدان به مسئله استخراج معادن طلا در منطقه تفتان واکنش نشان داده و شرکتهایی که در حال استخراج معدن طلای تفتان هستند را متعلق به “آقازادهها” نسبت داده و گفته بود که هیچ منفعتی به مردم استان و منطقه نمیرسانند.
Be the first to comment