نابودی باغات تفتان در پی خشک‌شدن قنات‌ها و گردوغبار ناشی از فعالیت معادن طلا

به گزارش رسانک، روز گذشته ۸ شهریورماه ۱۴۰۵، گزارش‌های دریافتی از مناطق اطراف کوه تفتان نشان می‌دهد که باغات و زمین‌های کشاورزی کشاورزان در شهرستان تفتان، در پی خشک‌شدن قنات‌ها و افزایش گردوغبار ناشی از فعالیت معادن، با آسیب‌های گسترده مواجه شده و بسیاری از درختان به‌طور کامل خشک شده‌اند.

یک کشاورز مسن در منطقه «کوته پایین» از توابع شهرستان تفتان با اشاره به حدود ۵۰ سال فعالیت خود در این زمین‌ها می‌گوید که از زمان آغاز و گسترش فعالیت‌های معدن‌کاوی در منطقه، کشاورزی و محصولات او به‌طور کامل از بین رفته است. وی خواستار حضور مسئولان و بازرسان از تهران یا دیگر نقاط کشور برای بررسی علت نابودی باغات و زمین‌های کشاورزی شده و تأکید می‌کند که گردوغبار و فعالیت‌های معدنی از عوامل اصلی وضعیت کنونی منطقه هستند.

پیشتر رسانک گزارش داده بود که فعالیت معدن طلای «انجیرک» در دامنه تفتان با اعتراض گسترده ساکنان بومی روبه‌رو شده است. انفجارها و حفاری‌های عمیق در محدوده معدن به خشک‌شدن یا کاهش شدید آبدهی شماری از قنات‌ها منجر شده و ریزگردهای ناشی از فعالیت معدن نیز به باغات و محصولات کشاورزی آسیب زده است.

ساکنان منطقه تفتان عمدتاً کشاورز، باغدار و دامدار هستند و محصولاتی از جمله انار، زردآلو، گیلاس و سیب تولید می‌کنند. گزارش‌های سال‌های اخیر از خشک‌شدن چشمه‌های مورد استفاده برای آبیاری باغات و کاهش تولید محصولات، به‌ویژه زردآلو، حکایت دارند.

در ماه‌های اخیر نیز اعتراضات مردم نسبت به پیامدهای فعالیت معدن ادامه داشته است. در ۲۶ خردادماه ۱۴۰۵، شماری از زنان بلوچ در روستای سرسیاه در اعتراض به کاهش منابع آبی، تخریب زمین‌های کشاورزی و باغات و پیامدهای زیست‌محیطی معدن طلا تجمع کردند که با برخورد خشونت‌آمیز نیروهای نظامی و عوامل مرتبط با معدن مواجه شد.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*