هشدار مولوی عبدالقدوس سالارزهی نسبت به توهین به زنان بلوچ؛ این اقدامات افراد غیربومی قابل بخشش نیستند

به گزارش رسانک، امروز شنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۵، ویدئوی دریافتی نشان می‌دهد که مولوی عبدالقدوس سالارزهی در سخنانی با انتقاد شدید از هتک حرمت زنان بلوچ، نسبت به رفتارهای تحقیرآمیز برخی نیروهای غیربومی در بلوچستان هشدار داده و تأکید کرده است که توهین به زنان، علما، ریش‌سفیدان و بزرگان بلوچ قابل تحمل نیست و قابل بخشش نیست. وی با اشاره به رخدادهای اخیر در تفتان و فاریاب، خواستار عذرخواهی عاملان و پایان یافتن این برخوردها شده است.

مولوی عبدالقدوس سالارزهی در این سخنان با اشاره به اینکه افرادی که «نه مال این آب هستند و نه مال این خاک»، به مردمی که به گفته او «حداقل سیصد سال جد اندر جد در این سرزمین زندگی کرده‌اند» توهین می‌کنند، اظهار داشت که این افراد زنان بلوچ را تهدید کرده و با الفاظی تحقیرآمیز گفته‌اند که آنها را بازداشت کرده، دست و پایشان را بسته و پشت خودرو خواهند انداخت. وی این رفتارها را مصداق توهین آشکار به کرامت مردم بلوچ دانست.

مولوی عبدالقدوس سالارزهی همچنین با انتقاد از تداوم برخوردهای امنیتی در بلوچستان گفت که این افراد پیش‌تر نیز به علمای دینی، ریش‌سفیدان، بزرگان طوایف و معلمان بلوچ توهین کرده و بسیاری را زندانی کرده‌اند. وی افزود اگر جامعه در برابر اقدامات گذشته سکوت نمی‌کرد، امروز کار به جایی نمی‌رسید که به خواهران و مادران بلوچ چنین اهانت‌هایی شود. او تأکید کرد که اکنون زمان سکوت نیست و عاملان این رفتارها باید از مردم بلوچ، به‌ویژه زنان، عذرخواهی کرده و به سیاست تحقیر، زورگویی و قلدری پایان دهند.

اشاره این روحانی بلوچ به اظهارات و رفتار نیروهای نظامی و مسئول حراست شرکت پارس‌تأمین، از شرکت‌های فعال در استخراج معدن طلای تفتان، در جریان یورش شامگاه ۲۶ خردادماه به تجمع اعتراضی زنان بلوچ در روستای سرسیاه تیلویی و روز ۲۷ خردادماه در پشموکی فاریاب است؛ تجمعاتی که در اعتراض به تخریب محیط زیست و پیامدهای فعالیت‌های معدنی برگزار شده بود ولی با توهین، ضرب‌وشتم و برخورد خشونت‌آمیز با زنان معترض توسط نیروهای نظامی همراه شد.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*