کشته‌شدن یک شهروند اهل سیستان و بلوچستان در پی تیراندازی نیروهای نظامی در جریان سرکوب اعتراضات مشهد

به گزارش رسانک، امروز دوشنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۴، یک شهروند اهل استان سیستان و بلوچستان در جریان سرکوب اعتراضات مردمی در شهر مشهد، در شامگاه پنجشنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۴، با شلیک مستقیم نیروهای نظامی و امنیتی جان خود را از دست داده و پیکر او پس از چند روز، تحت محدودیت‌های شدید امنیتی و بدون اجازه انتقال به زادگاهش دفن شده است.

هویت این شهروند کشته شده، «امیر اردلان امیری» حدوداً ۲۲ ساله، فرزند ایوب، اهل زابل و ساکن مشهد عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، امیر اردلان در زمان وقوع حادثه به‌همراه یکی از دوستانش مقابل یک قهوه‌فروشی در خیابان طبرسی شمالی مشهد حضور داشته و در حال خرید بوده که نیروهای سرکوبگر به‌صورت ناگهانی به محل یورش برده و به سمت شهروندان تیراندازی کرده‌اند. در جریان این تیراندازی، یک گلوله جنگی از پشت سر به ناحیه ریه‌ها اصابت کرده و از جلوی سینه خارج شده و موجب جان‌باختن وی شده است.

پیکر این شهروند پس از چهار روز، در روز ۲۲ دی‌ماه و بدون اطلاع‌رسانی قبلی، به خانواده تحویل داده شده و نیروهای امنیتی خانواده را ملزم کرده‌اند که برای تحویل پیکر به بهشت رضای مشهد مراجعه کنند و دفن نیز صرفاً در همان محل انجام شود.

با وجود درخواست پدر امیر اردلان برای انتقال پیکر فرزندش به زادگاه او در زابل، نیروهای امنیتی صراحتاً با این موضوع مخالفت کرده و اجازه خروج پیکر از مشهد را نداده‌اند. مراسم دفن تحت نظارت شدید امنیتی انجام شده است. این محدودیت‌ها همراه با فشار و هشدارهای امنیتی بوده و هرگونه اطلاع‌رسانی درباره نحوه کشته‌شدن این شهروند با تهدید مواجه شده است.

لازم به ذکر است که اعتراضات سراسری در اوایل دی‌ماه ۱۴۰۴ و با حضور گسترده شهروندان ابتدا از تهران شکل گرفت و در فاصله‌ای کوتاه به بسیاری از شهرهای دیگر کشور گسترش یافت. هم‌زمان با گسترش اعتراضات، گزارش‌های متعددی منتشر شد که از کشته شدن بیش از ۳۶۵۰۰ نفر از معترضان در پی تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی و بازداشت هزاران نفر حکایت دارد. در ادامه این سرکوب‌ها، جمهوری اسلامی در شامگاه ۱۸ دی‌ماه اقدام به قطع گسترده اینترنت کرد؛ اقدامی که باعث شد اطلاعات مربوط به وضعیت میدانی، قربانیان و ابعاد خشونت‌ها به‌صورت محدود، قطره‌چکانی و با تأخیر به فضای آزاد اطلاعات درز کند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*