
به گزارش رسانک، بامداد امروز سهشنبه ۳ تیر ماه ۱۴۰۴، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، با انتشار بیانیهای از توافق رسمی میان ایران و اسرائیل برای برقراری آتشبس کامل خبر داد. بر اساس محتوای این بیانیه، دو طرف قرار است تا چند ساعت دیگر پس از پایان عملیاتهای نظامی باقیمانده، بهصورت رسمی آتشبس را برای مدت ۱۲ ساعت آغاز کنند و در پایان این بازه، طرف مقابل نیز وارد مرحله آتشبس شود تا روند پایان جنگ ۱۲ روزه تکمیل گردد.
در این بیانیه که بهنظر میرسد در نتیجه رایزنیهای فشرده و میانجیگریهای دیپلماتیک واشنگتن منتشر شده، آمده است که ایران مرحله نخست آتشبس را آغاز خواهد کرد و سپس اسرائیل وارد مرحله مشابه خواهد شد. دونالد ترامپ همچنین با ابراز امیدواری نسبت به اجرای کامل این توافق، از «استقامت، شجاعت و هوشیاری» طرفین در مسیر پایاندادن به جنگ تقدیر کرده است.
ترامپ در پایان بیانیهاش اعلام کرد که پایان رسمی این جنگ از سوی جهان مورد تحسین قرار خواهد گرفت و خاورمیانه از ویرانی ناشی از یک جنگ طولانیتر نجات یافته است. او همچنین با عباراتی مذهبی از حفظ ایران، اسرائیل، خاورمیانه، آمریکا و جهان توسط خداوند سخن گفت.
این توافق در شرایطی اعلام شده که طی ۱۲ روز گذشته، درگیریهای سنگین نظامی میان ایران و اسرائیل، خسارات قابل توجهی را در شهرهای مختلف دو کشور خصوصا ایران برجای گذاشت و نگرانیها درباره گسترش جنگ به دیگر نقاط منطقه را افزایش داده بود. اکنون با این توافق اولیه، امید به کاهش تنشها و بازگشت به مسیر گفتگو افزایش یافته، هرچند هنوز مشخص نیست که چه سازوکارهایی برای تضمین اجرایی شدن این آتشبس پیشبینی شده است.
Be the first to comment