
به گزارش رسانک، امروز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴، فرماندهی مرزبانی استان بلوچستان و سیستان که یک قرارگاه ستادی و عملیاتی است و مسئولیت کنترل و فرماندهی کلیه واحدهای فرماندهی مرزبانی در بلوچستان را عهدهدار میباشد طی اطلاعیهای فرافکنانه و مجهول در تلاش برای تکذیب بازداشت و کشته شدن «عیسی نظری» نوجوان سوختبر بلوچ توسط نیروهای نظامی برآمده و عنوان کرده که در شب حادثه (۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۳) نیروهای نظامی فقط سوخت سوختبران را مصادره و به پاسگاه منتقل کردهاند.
این در حالی است که «عیسی نظری»، نوجوان ۱۵ ساله اهل کلهگان، در تاریخ ۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۳، پس از تیراندازی نیروهای پاسگاه فهره به همراه چند رأس الاغ و قاطر حامل سوخت بازداشت شده بود. همچنین نیروهای نظامی چهار رأس الاغ سوختبر را کشته و وسایل شخصی عیسی را نیز در محل انداخته بودند که پس از آن خانوادهاش اعلام کرده بود که نیروهای پاسگاه در دو روز اول بازداشت او را تأیید کردهاند اما پس از آن منکر نگهداری او شدهاند.
روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴، پس از گذشت ۲۸ روز از بازداشت این نوجوان توسط نیروهای نظامی، جسد بیجان و متلاشیشده او در منطقه مرزی در درودان واقع در روستای فهره در منطقه کلهگان از توابع شهرستان جالق (گلشن) در حالی توسط خانواده وی کشف شد که مورد هدف دو گلوله قرار گرفته شده بود.
کشف جسد این شهروند در صورتی رخ داده که پس از یک تماس تلفنی ناشناس، خانواده عیسی به محل اعلام شده توی این فرد ناشناس مراجعه و جسد فرزندشان را در منطقهای ممنوعه و مینگذاریشده یافتند که به شدت پوسیده شده و از ناحیه پشت سر هدف گلوله قرار گرفته شده بود.
پیکر این شهروند ابتدا توسط پزشکی قانونی سراوان بررسی شده و سپس برای تکمیل روند معاینه به پزشکی قانونی زاهدان منتقل شده و بنا بر گزارش پزشکی، علت مرگ شلیک گلوله از پشت سر اعلام شده است. پیکر این سوختبر نوجوان پس از تحویل دادن پزشکی قانونی زاهدان در تاریخ ۲۲ فروردین ماه در زلدگاهش به خاک سپرده شد.
بستگان عیسی نظری با تأکید بر اینکه او در همان روز نخست بازداشت، هدف تیراندازی قرار نگرفته و در مقابل دیدگان همراهانش که خود را از ترس نیروهای نظامی پنهان کرده بودند، سالم بازداشت شده است و سپس او را از مکان بازداشت حدودا ۱۵ کیلومتر آن طرفتر منتقل کرده و هدف گلوله قرار دادهاند که مرگ او را، نتیجه تیر خلاص نیروهای نظامی عنوان میکنند.
خانواده و بستگان او نسبت به انکار و پنهانکاری مأموران پاسگاه فهره اعتراض کردهاند. آنها میگویند: «اگر مأموران از کشته شدن او خبر داشتند، چرا پنهانکاری کردند؟ اگر مرگ او در حین درگیری اتفاق افتاده بود، چرا جسدش در سکوت و بیخبری در نقطهای دورافتاده رها شد؟»
منابع مطلع همچنین اشاره کردهاند که فرمانده پاسگاه فهره، «کوچکزایی»، پیشتر نیز بهخاطر رفتارهای خشونتآمیز و تهدیدآمیز علیه شهروند بلوچ اهالی منطقه شناخته شده بوده و اکنون در میان مردم منطقه مظنون اصلی در این پرونده است.
لازم به ذکر است که شامگاه ۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۳، این نوجوان سوختبر همراه با چند رأس الاغ و قاطر در حال عبور از منطقه بوده که توسط نیروهای پاسگاه فهره هدف گلوله قرار گرفت. در این تیراندازی، چهار رأس الاغ کشته شدند و عیسی نظری بازداشت شد.
Be the first to comment