به گزارش رسانک، امروز جمعه ۴ آبان ماه ۱۴۰۳، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه زاهدان در یکی از بخشهای خطبههای خود در مراسم نماز جمعه زاهدان، به خواستههای مردم منطقۀ تفتان پیرامون فعالیت معدن طلای این منطقه اشاره کرد و گفت: مردم تفتان که آبا و اجدادشان در این منطقه زندگی کردهاند اینروزها نگران و پریشان هستند و حرف دارند. دغدغه و نگرانی مردم تفتان این است که محیط زیست از بین میرود و زندگیشان تباه و مراتع و کشاورزی و آبهای زیرزمینیشان نابود و خشک میشود؛ اینها دغدغههایی منطقی و مدلل هستند.
وی تاکید کرد: توصیۀ ما به مسئولان آن است که حرف این مردم را بشنوند؛ اگر حرفشان ناحق است آنها را قانع کنند و اگر حق است بحق رسیدگی کنند. اولویت با مردم است نه با شرکتهایی که از جاهای دیگر برای منافع خود و بهرهبرداری از معادن و گنجها به این منطقه میآیند. در هیچ موضوعی توسل به زور نشود. دعای خیر مردم میتواند سبب سعادت و پیروزی ما بشود و آه و ناله و دعای بد مردم برای ما مشکل ایجاد میکند.
مولوی عبدالحمید در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: بهترین راه برای حل و فصل یک قضیه و جریانی «گفتوگو» است. ما نیز همواره بر گفتوگو تاکید کردهایم و میکنیم. وقتی حادثۀ جمعه خونین اتفاق افتاد اعلام کردیم که اهل گفتوگو هستیم و هرگز با مذاکره و گفتوگو مخالفت نمیکنیم، بلکه حاضریم حرف دیگران را بشنویم و حرفهای خودمان را هم مطرح کنیم، اما توسل به زور و فشار و احضار و این قبیل مسائل جواب نمیدهد.
وی افزود: ما تاکنون درخواست هیچ کسی را که خواستار گفتوگو بوده رد نکردهایم، بلکه خودِ بنده برای این موضوع وقت دادهام و صحبتها را شنیدهام و حرفهای خودم را هم مطرح کردهام و حرفهای بنده به مسئولان رسیده است. هیئتهایی نیز از طرف ما رفتهاند و با افرادی در سطح مدیران و معاونین صحبت کردهاند و حرفهای آنها را نیز شنیدهاند.
امام جمعه زاهدان بر لزوم «ازخودگذشتگی» برای حلوفصل قضایا تاکید کرد و گفت: تا زمانی که از خودگذشتگی نباشد مسائل و قضایا حل نمیشوند. اگر هر کدام از طرفین آمادگی نداشته باشد از چیزی بگذرد مسائل حل نمیشوند. وقتی باب گفتوگو باز است و حقوق مردم مطرح است باید حقوق مردم رعایت شود؛ مهم این است که دل و دست را باز کنیم.
Be the first to comment