گلایه کارآفرین بومی بلوچ از بی‌تفاوتی و گاها کارشکنی‌های مسئولان در پروژه‌های اشتغال‌زایی

به گزارش رسانک، امروز جمعه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۴، «حمید ملکزاده»، یک کارآفرین بومی بلوچ با انتقاد از بی‌توجهی و موانع مستمر ایجادشده از سوی نهادهای حکومتی، اعلام کرد که سیاست موسوم به «دریامحور» که از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان راهبرد توسعه معرفی می‌شود، در عمل نه‌تنها به تقویت اقتصاد بومی منجر نشده، بلکه با ایجاد محدودیت‌های اداری، عدم حمایت و کارشکنی‌های مداوم، فعالیت اقتصادی بومیان را با خطر جدی مواجه کرده و آینده پروژه‌های محلی را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه مستقیماً در همان حوزه‌ای فعالیت می‌کند که حکومت آن را محور توسعه معرفی می‌کند، گفته است هیچ‌گونه حمایت عملی دریافت نکرده و حتی با عدم تمدید جواز کسب خود روبه‌رو شده است؛ مسئله‌ای که ریسک فعالیت اقتصادی او را به‌شدت افزایش داده و امکان برنامه‌ریزی و ادامه کار را دشوار کرده است.

بررسی سیاست‌های اعلامی حکومت در قالب «دریامحور» نشان می‌دهد که این رویکرد بیش از آنکه در جهت توانمندسازی بومیان باشد، بر پروژه‌های کلان و جمعیت‌سازی متمرکز است. طرح‌هایی مانند «توسعه سواحل مکران» که در میان مردم بلوچستان به‌عنوان تصرف سواحل بلوچستان شناخته می‌شود، با هدف شهرک‌سازی و اجرای پروژه‌هایی دنبال می‌شود که عمدتاً زمینه‌ساز اسکان افراد غیربومی در نوار ساحلی است.

بر اساس این سیاست‌ها، امتیازهایی از جمله تسهیلات ویژه، فرصت‌های شغلی و امکانات آموزشی هدفمند برای نیروهای غیربومی در نظر گرفته شده، در حالی که بومیان منطقه با موانع اداری، محدودیت مجوزها و حذف تدریجی از چرخه تصمیم‌گیری و اقتصاد مواجه هستند. این روند در مجموع به‌گونه‌ای پیش می‌رود که جمعیت بلوچ‌ها در خود بلوچستان، به‌ویژه در مناطق ساحلی، به‌صورت هدفمند کاهش یافته و به حاشیه رانده شود؛ مسیری که پیامدهای عمیق اجتماعی، اقتصادی و هویتی برای مردم این منطقه به‌همراه دارد.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*