نجات یک کوسه‌نهنگ توسط صیادان بلوچ در آب‌های بندر جاسک

به گزارش رسانک، روز گذشته ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۴، گروهی از صیادان بلوچ در آب‌های بندر جاشک (جاسک) هنگام صید ماهی با صحنه‌ای کم‌سابقه روبه‌رو شدند؛ یک کوسه‌نهنگ عظیم‌الجثه در تور صید آنان گرفتار شده بود. صیادان که متوجه گیر افتادن این جانور دریایی شدند، با همکاری یکدیگر تور را شل کرده و با دقت، بدون وارد شدن آسیب، این کوسه‌نهنگ را آزاد کرده و دوباره به آب‌های آزاد رها کردند.

کوسه‌نهنگ، بزرگ‌ترین ماهی جهان، گونه‌ای کاملاً بی‌آزار و فیلترخوار است که از پلانکتون‌ها تغذیه می‌کند و خطری برای انسان ندارد. حضور این جانور در سواحل دریای بلوچستان پدیده‌ای طبیعی اما کمتر دیده‌شده است و نجات آن توسط صیادان بلوچ بار دیگر اهمیت آگاهی زیست‌محیطی و مسئولیت‌پذیری جوامع ساحلی را نشان می‌دهد.

اقدام این صیادان نشان می‌دهد که حفاظت از محیط زیست تنها وظیفه نهادهای رسمی نیست و آگاهی و مسئولیت‌پذیری جامعه چقدر می‌تواند سرنوشت یک گونه ارزشمند را تغییر دهد. در شرایطی که کوسه‌نهنگ‌ها به‌دلیل صید بی‌رویه و تهدیدهای زیست‌محیطی در معرض خطر قرار دارند، این رفتار انسانی و مسئولانه صیادان بلوچ نمونه‌ای تحسین‌برانگیز از همزیستی مردم با طبیعت و پاسداری از میراث دریایی است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*