احراز هویت شهروند کشته‌شده در پی تیراندازی نیروهای نظامی در رودان/ فرماندهی انتظامی هرمزگان مدعی بازداشت نیروی خاطی شد

به‌ گزارش رسانک، امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۴، هویت یک شهروند اهل میناب که روز گذشته ویدئوی درخواست‌های خانواده وی برای مجازات نیروی نظامی خاطی از طریق خبرگزاری رسانک منتشر شد، توسط این رسانه احراز گشت. در همین راستا فرماندهی انتظامی استان هرمزگان نیز بدون اشاره به هویت این نظامی اعلام کرده که مامور خاطی بازداشت شده است.

هویت شهروند کشته‌شده، «قنبر کشاورز»، حدودا ۲۸ ساله، متاهل و دارای دو فرزند و اهل روستای گوربند از توابع شهرستان میناب در منطقه گیاوان‌زمین بلوچستان توسط رسانک محرز شده است.

به گفته منابع رسانک، قنبر در محور مواصلاتی سرزه به رودان در حال تردد بوده که توسط نیروهای یگان تکاوری مورد تعقیب قرار گرفته و پس از تیراندازی این نیروها هدف اصابت گلوله از ناحیه سر شده است. نیروهای نظامی پس از اینکه وی مورد اصابت گلوله قرار گرفته بدون اینکه به او‌ کمک کنند و یا با نیروهای امدادرسانی تماس بگیرند، از محل متواری شده‌اند.

در همین راستا، روز شنبه ۱۰ آبان ماه، فرماندهی انتظامی استان هرمزگان اعلام کرده که «مامور خاطی برای تکمیل تحقیقات بازداشت شده است.»

گفتنی است که خانواده این شهروند در ویدئوی منتشرشده، خواستار مجازات مأمور خاطی شده‌اند. آنها می‌گویند: «فرزندشان از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته و سپس نیروهای نظامی از محل متواری شده‌اند. این قتل عمد است. کدام قانون به نیروهای نظامی اجازه داده با چهار طاقه پارچه اقدام به تیراندازی کنند. از دادستان و فرماندهی انتظامی می‌خواهیم پاسخگو باشند تا ما بدانیم به چه جرمی فرزند ما کشته شده است.»

لازم به ذکر است که تیراندازی نیروهای نظامی به سوی شهروندان غیرمسلح، نقض آشکار قانون «به‌کارگیری سلاح توسط نیروهای نظامی و انتظامی» محسوب می‌شود. بر اساس مواد ۲ و ۳ این قانون، استفاده از سلاح تنها در شرایط کاملاً ضروری، برای دفاع از خود یا دیگران در برابر حمله مسلحانه و پس از انجام اخطارهای لازم مجاز است. همچنین مأموران موظف‌اند از اقداماتی که منجر به آسیب یا مرگ افراد غیرمسلح می‌شود خودداری کنند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*