بحران کمبود خون، دارو و خدمات تخصصی بیماران تالاسمی در بلوچستان

به‌ گزارش رسانک، امروز سه‌شنبه ۶ آبان‌ماه ۱۴۰۴، در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی با کمبود شدید خون، دارو و دسترسی به خدمات تخصصی روبه‌رو هستند. بسیاری از بیماران، به‌ویژه در شهرهای کوچک استان، به دلیل نبود پزشک متخصص، خرابی تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاه MRI در زاهدان و هزینه‌های بالای درمان، مجبور به نیمه‌کاره رها کردن روند معالجه خود شده‌اند.

زهرا قلجائی، رئیس انجمن حمایت از بیماران تالاسمی استان، با اشاره به افزایش سالانه تعداد بیماران به دلیل کمبود آگاهی و انجام نشدن آزمایش‌های پیش از ازدواج، اعلام کرده است که شماری از مبتلایان حتی شناسنامه یا دفترچه بیمه ندارند و عملاً از خدمات درمانی محروم مانده‌اند.

مدیرکل انتقال خون استان نیز گفته است که حدود نیمی از خون مورد نیاز بیماران از سایر استان‌ها تأمین می‌شود و در ایام خاص مانند ماه رمضان یا تعطیلات نوروز، بحران کمبود خون شدت می‌گیرد. صفدری تأکید کرده است که برای رسیدن به استقلال استان در تأمین خون، افزایش مشارکت مردمی در اهدای خون ضروری است.

وضعیت فعلی بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان، نیاز فوری به توجه مسئولان و ارائه راهکارهای عملی برای تأمین دارو، خون و خدمات تخصصی را نشان می‌دهد و بی‌توجهی به این وضعیت، سلامت و زندگی هزاران بیمار را در معرض خطر جدی قرار داده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*