سخنان دکتر عظیم شه‌بخش در مراسم تشییع «شمس‌الدین مطربیان» درباره مشکلات اجتماعی بلوچستان

به گزارش رسانک، روز شنبه ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۴، مراسم تشییع پیکر شمس‌الدین مطربیان (داوودی) که شامگاه ۲۳ مرداد ماه به همراه یکی از هنرمندان دیگر در پی تیراندازی یک فرد مسلح در منطقه لادیز شهرستان میرجاوه جان خود را از دست داده بود، برگزار شد و دکتر عظیم شه‌بخش، از استاد دانشگاه و مدرس تاریخ درباره ناهنجاری‌های موجود در جامعه بلوچستان سخنرانی کرد.

در این مراسم، دکتر عظیم شه‌بخش به وضعیت نامناسب و نابسامانی‌های موجود در جامعه اشاره کرد و از خانواده‌ها خواست تا بیشتر مراقب فرزندان خود باشند. او همچنین بر اهمیت تربیت صحیح نسل جوان تأکید کرد و در ادامه به شرایط دشوار اجتماعی بلوچستان پرداخت و از نبود شغل پایدار و مشکلاتی که ریشه در سیاست‌های حاکمیت دارد سخن گفت. این استاد دانشگاه تأکید کرد که بی‌توجهی به وضعیت معیشتی و اجتماعی مردم، زمینه‌ساز بروز بسیاری از آسیب‌ها در جامعه شده است.

گفتنی است که شامگاه ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۴، دو هنرمند بلوچ از نوازندگان سازهای سنتی بلوچ در جریان برگزاری یک برنامه هنری در غار لادیز از توابع شهرستان میرجاوه، هدف تیراندازی یکی از حاضران مسلح قرار گرفتند که در پی آن یک نفر جان خود را از دست داد و دیگری زخمی شد.

هویت هنرمند جان‌باخته «شمس‌الدین مطربیان (داوودی)» ۵۲ ساله، فرزند خدابخش و هویت هنرمند زخمی «هادی ریگی (ریسباف)» ۲۲ ساله، فرزند محمد، هر دو اهل میرجاوه عنوان شده است. تاکنون جزئیاتی از انگیزه این اقدام بدست نیامده است.

لازم به ذکر است که بر اساس گزارش های جمع‌آوری شده در سال ۲۰۲۴ دستکم ۴۶۹ شهروند بلوچ مورد حمله مسلحانه افراد ناشناس قرار گرفته‌اند که در بین آنها ۲۸۴ نفر کشته و ۱۸۵ نفر زخمی شده‌اند. در بین این افراد دستکم ۴۷ کودک و زن نیز وجود دارد که در بین آنها ۱۷ کودک کشته،‌ ۱۴ تن مجروح و ۹ زن کشته و ۷ تن دیگر مجروح شده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*