درخواست بازگشایی مرز روتک میرجاوه توسط امام جمعه دومک زاهدان به‌دلیل تشدید مشکلات معیشتی سوختبران

به گزارش رسانک، روز جمعه ۳ مرداد ماه ۱۴۰۴، مولوی الیاس اسماعیل‌زهی، امام جمعه منطقه دومک زاهدان و فرزند مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به بسته بودن مرز روتک در میرجاوه، از مقامات و مسئولان حکومتی خواست تا این مرز را هر چه سریع‌تر بازگشایی کنند. وی با تاکید بر وضعیت دشوار معیشتی مردم منطقه گفت که بسیاری از شهروندان بلوچ از راه سوختبری در این ناحیه امرار معاش می‌کردند و بسته ماندن مرز، زندگی آنان را با بحران جدی مواجه کرده است.

مولوی اسماعیل‌زهی هشدار داد که بسته بودن طولانی‌مدت این مرز باعث شده است بسیاری از خانواده‌ها حتی توان تهیه نان شب را نیز نداشته باشند و فقر و مشکلات اقتصادی در میان آنان تشدید شود. وی خطاب به مسئولان تاکید کرد که ادامه این وضعیت، فشارهای معیشتی را بر دوش مردم محروم بلوچستان بیشتر می‌کند و خواهان تدابیری فوری برای رفع این مشکل شد.

گفتنی است که روز شنبه ۴ مرداد ماه ۱۴۰۴، ده‌ها تن از شهروندان مرزنشین شهرستان میرجاوه در اعتراض به انسداد طولانی‌مدت گذر مرزی روتک و اجرای طرح موسوم به «تانکر»، در مقابل ساختمان استانداری بلوچستان و سیستان در شهر زاهدان تجمع اعتراضی برگزار کردند. این معترضان که اغلب از سوختبران و ساکنان مناطق محروم مرزی هستند، در بیانیه‌ای که در جریان تجمع قرائت شد، خطاب به استاندار خواستار بازگشایی فوری مرز روتک و توقف طرح‌هایی شدند که معیشت هزاران خانواده بلوچ را به خطر انداخته است.

مرز روتک که یکی از گذرگاه‌های اصلی تردد سوختبران بلوچ در شهرستان میرجاوه به شمار می‌رود، از تاریخ ۱۶ خردادماه ۱۴۰۴ به‌دستور نهادهای نظامی مسدود شد و پس از آن به بهانه جنگ دوازده‌روزه ایران و اسرائیل، به‌طور کامل بسته شد. با وجود پایان درگیری‌ها، این مرز همچنان بسته مانده و هیچ اقدامی از سوی مقامات برای بازگشایی آن صورت نگرفته است. این وضعیت که بیش از ۵۰ روز ادامه داشته، صدها خانواده مرزنشین را با بحران معیشتی شدید مواجه کرده است.

اطلاعات دریافتی از منطقه حاکی‌ست که مرز روتک تحت کنترل مستقیم سپاه پاسداران قرار دارد و اختلاف نظر میان سپاه و استانداری عامل اصلی بلاتکلیفی در بازگشایی آن است. منابع رسانک می‌گویند که هیچ‌یک از این دو نهاد مسئولیت وضعیت فعلی را نمی‌پذیرد و هرکدام طرف مقابل را مقصر می‌داند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*