بی‌توجهی نهادهای قضایی و امنیتی عامل مرگ «امیر میربلوچزهی»؛ هشدار سردار نور محمد به مسئولان خاش در مراسم تشییع پیکر

به گزارش رسانک، روز گذشته ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۴، سردار حاج نورمحمد میربلوچزهی در مراسم تشییع پیکر «امیر میربلوچزهی» که در تاریخ ۱۷ تیرماه توسط نیروهای نظامی در شهر خاش هدف گلوله قرار گرفته و پس از ۹ روز در بیمارستان جان خود را از دست داده بود، سخنرانی کرد و از مسئولان امنیتی شهرستان خاش و استان خواست نسبت به تیراندازی‌های بی‌ضابطه و مرگ امیر پاسخگو باشند. وی تأکید کرد در صورتی که این نهادها نسبت به این حادثه شفاف‌سازی نکنند، مردم خود برای رسیدگی به این وضعیت اقدام خواهند کرد.

نورمحمد افزود: «امیر بی‌گناه بوده و پدر او با هزاران زحمت هزینه تحصیل او را تأمین کرده است. امیر که ۱۸ سال درس خوانده و دارای مدرک کارشناسی بود، در زمان وقوع حادثه سرباز معلم بوده و حتی در همان روز، در حالی که از سپاه خارج شده بود، برای انجام کارهای ترخیص خود تا ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه در نهاد نظامی حضور داشته است.»

وی با تأکید بر بی‌گناهی امیر گفت: «نیروهای نظامی او را در حالی که زخمی بوده، بر روی زمین کشانده‌اند و شاهدان عینی منطقه که حدود ۲۰ نفر هستند، تأیید می‌کنند که هیچ کالای قاچاقی در خودروی امیر نبوده است. همچنین، دوربین‌های مداربسته منطقه هیچ اثری از کشف کالای قاچاق ثبت نکرده‌اند و در روز بعد، نیروهای امنیتی هارد دوربین‌ها را خارج و با خود برده‌اند.»

او افزود: «امیر در طول عمر خود حتی یک خلاف انجام نداده بود و دلیل تیراندازی نیروهای نظامی به سوی او کاملاً غیرقانونی است. وی پرسید اگر فردی همچون امیر که با سختی درس خوانده و سرباز معلم بوده، فرزند یکی از مسئولان بلندپایه مانند دادستان خاش یا فرمانده سپاه بود، آیا اینگونه بی‌تفاوت با او برخورد می‌شد؟»

او همچنین تأکید کرد که عدم همکاری نهادهای نظامی و امنیتی شهرستان خاش در انتقال به موقع امیر به بیمارستان کرمان، یکی از دلایل مرگ او بوده است. با وجود فشارهای وارد شده از سوی مردم، انتقال امیر به کرمان به دلیل نبود امکانات مانند آمبولانس در بیمارستان خمینی خاش و موانع ایجاد شده تا حدود ۳۰ ساعت به تأخیر افتاد و این تأخیر یکی از عوامل اصلی فوت وی به شمار می‌رود.

در پایان، سردار نورمحمد هشدار داد که اگر نهادهای امنیتی و نظامی خاش نسبت به این حادثه پاسخگو نباشند و برخورد قانونی با تیراندازی‌های بی‌ضابطه نداشته باشند، مردم بلوچ خودشان برای جلوگیری از کشتارهای بی‌رحمانه در مناطق مختلف، از جمله حمله وحشیانه به روستای گونیچ و دیگر شهروندان در نقاط دیگر، دست به اقدام خواهند زد.

گفتنی است که این حادثه تنها نمونه‌ای از شمار بالای تیراندازی‌های بی‌ضابطه و خشونت‌های نیروهای نظامی و امنیتی در بلوچستان است. بر اساس مجموع گزارش های جمع آوری شده در سال ٢٠۲۴، اقدامات نیروهای نظامی و امنیتی باعث کشته و زخمی شدن دستکم ۲۰۸ شهروند بلوچ در نقاط مختلف شده است. در بین این موارد ۱۱۵ نفر جان خود را از دست داده و ۹۳ نفر نیز زخمی شده‌اند که در میان افراد کشته‌شده ۱۳ کودک و ۴ زن و در میان مجروح‌شدگان ۲۰ کودک و ۱۲ زن ثبت شده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*