مولوی عبدالحمید: محرومیت فاقدین شناسنامه، زندانی‌بودن منتقدان و نبود تریبون برای بیان درد مردم، نتیجه حاکمیت نگاه امنیتی و مذهبی است

به گزارش رسانک، روز جمعه ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۴، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام‌ جمعه زاهدان در سخنرانی نماز جمعه در این شهر، با انتقاد از رویکردهای تبعیض‌آمیز حاکم بر نهادهای حکومتی، از مدیریت استان خواست تا به مشکل جدی صدها شهروند بلوچ فاقد شناسنامه رسیدگی شود. وی همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد و گفت که در شرایطی که هیچ گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات وجود ندارد، تنها راه باقی‌مانده برای بیان درد مردم، همین تریبون نمازجمعه است و تأکید کرد که حکومت به‌جای نگاه مذهبی و امنیتی، باید به افکار ملی و اسلامی بازگردد و از سرکوب صداهای منتقد خودداری کند.

وی ضمن اشاره به شرایط سخت صدور شناسنامه برای شهروندان بلوچ گفت: «درخواست بنده از مدیریت استان آن است که به مشکل افرادی که شناسنامه ندارند رسیدگی کند. بسیاری از مردم به‌خاطر فکرهای مذهبی و قومی که در مدیریت‌های ادارات مربوطه وجود داشته، نتوانسته‌اند شناسنامه بگیرند. متأسفانه سخت‌گیرترین افراد را در ثبت‌احوال مسئولیت داده‌اند و فیلترهای شدیدی قرار داده شده به‌طوری‌که حتی ایرانی‌های اصیل نیز از این فیلترها عبور نکرده‌اند.»

مولوی عبدالحمید با انتقاد از حاکم بودن «فکر مذهبی» در اداره کشور گفت: «فکر مذهبی، چه از سوی شیعه و چه از سوی اهل‌سنت، مشکل‌آفرین است. باید فکر اسلامی یا حداقل فکر ملی حاکم باشد. فکر مذهبی ملت، حکومت و حتی علما را محدود می‌کند و نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری پاسخ نداده است.»

مولوی عبدالحمید تأکید کرد: «این سخنان تحریک‌آمیز نیستند، بلکه با انگیزه اصلاح و به خیر کشور و ملت بیان می‌شوند. متأسفانه در این سال‌ها گوش شنوایی وجود نداشته و انتقادها شنیده نشده‌اند. دشمن نیز از همین سکوت‌ها سوءاستفاده کرده است.»

امام‌جمعه زاهدان همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد و گفت: «زندانیان سیاسی دشمن کشور نیستند، بلکه منتقدند. آن‌ها را آزاد کنید و حرف‌هایشان را بشنوید. اگر اکنون برخی از تغییر قانون اساسی سخن می‌گویند، به این دلیل است که راه‌حلی دیگر برای نجات کشور نمی‌بینند.»

مولوی عبدالحمید با اشاره به نبود اختیار واقعی در دولت و مجلس اظهار داشت: «مردم می‌گویند ما رئیس‌جمهور و نماینده مجلس انتخاب می‌کنیم، اما این نهادها اختیار ندارند. من از برخی رؤسای‌جمهور خواسته‌هایی چون تعیین وزیر اهل‌سنت یا اجازه ساخت مسجد در تهران داشتم، اما پاسخ دادند که تصمیم‌گیری در این باره در اختیارشان نیست.»

وی در پایان با اشاره به شرایط وخیم اقتصادی کشور گفت: «زندگی مردم تارومار شده و دست‌شان خالی است. ادارات نیز به‌خاطر نبود بودجه در رکودند. در این شرایط باید به فکر تغییرات اساسی بود، زیرا با پرداختن به جزئیات، مشکلات مردم حل نخواهد شد.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*