احراز هویت شهروند مجروح‌شده در پی تیراندازی نیروهای نظامی در خاش/ وی بازداشت شد

به گزارش رسانک، روز سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴، در پی تیراندازی بی‌ضابطه نیروهای انتظامی در شهر خاش، یک شهروند بلوچ با اصابت گلوله به‌شدت مجروح و سپس بازداشت و تحت نظارت به بیمارستان خمینی خاش منتقل شده است. پیش از انتقال وی به بیمارستان نیروهای نظامی مانع این اقدام شده بودند که این اقدام غیرانسانی آنها با اعتراض شدید مردم مواجه شده بود.

هویت این شهروند مجروح و بازداشت شده، «امیر میربلوچزهی»، ۲۷ ساله، فرزند فقیرمحمد اهل خاش عنوان شده است.

منابع رسانک گفته‌اند: این شهروند بلوچ با خودرو در حال خروج از یک تعویض روغنی در خیابان طالقانی شهر خاش بوده که توسط نیروهای انتظامی بدون ایست و هشدار قبلی هدف تیراندازی قرار گرفته و به شدت مجروح شده و پس از انتقال به بیمارستان امام خمینی این شهر بازداشت شده است.

از اتهامات مطروحه علیه این شهروند و دلیل تیراندازی بدون ضابطه و مستقیم نیروهای نظامی به سمت وی تا لحظه تنظیم گزارش اطلاعی در دست نیست.

گفتنی است که تیراندازی بدون اخطار قبلی بر خلاف ماده ۷ قانون به‌کارگیری سلاح، ممانعت از انتقال فرد مجروح به بیمارستان نقض ماده ۲ قانون احترام به آزادی‌های مشروع و اصل ۲۲ قانون اساسی، بازداشت فرد مجروح بدون اعلام اتهام مشخص برخلاف ماده ۳۲ قانون آیین دادرسی کیفری و ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و نگهداری تحت‌نظر در بیمارستان بدون ارائه حکم قضایی نیز نقض ماده ۵۷۸ قانون مجازات اسلامی محسوب می‌شود که این اقدامات مصداق بارز نقض حقوق شهروندی و اصول دادرسی عادلانه‌اند.

بر اساس مجموع گزارش های جمع آوری شده در سال ٢٠۲۴، اقدامات نیروهای نظامی و امنیتی باعث کشته و زخمی شدن دستکم ۲۰۸ شهروند بلوچ در نقاط مختلف شده است. در بین این موارد ۱۱۵ نفر جان خود را از دست داده و ۹۳ نفر نیز زخمی شده‌اند که در میان افراد کشته‌شده ۱۳ کودک و ۴ زن و در میان مجروح‌شدگان ۲۰ کودک و ۱۲ زن ثبت شده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*