مخالفت مجلس ایران با طرح تدریس زبان‌های ملی و محلی در مدارس

به گزارش رسانک، امروز چهارشنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۳، نمایندگان مجلس رژیم جمهوری اسلامی ایران در جلسه علنی، طرح تدریس ادبیات زبان‌های ملی [قومی] و محلی در مدارس ایران را با دادن ۱۳۰ رأی مخالف رد کردند. این طرح که در اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی گنجانده شده؛ به رأی گذاشته شد و ۱۰۴ رأی موافق و پنج رأی ممتنع کسب کرد.

در این جلسه، نماینده دولت مسعود پزشکیان، به‌عنوان مخالف طرح سخنرانی کرد و اکثریت نمایندگان نیز همسو با دولت، طرح را تصویب نکردند. این مسئله بار دیگر نشان می‌دهد که همگی روسای‌ جمهور در انتخابات وعده‌ اجرای اصل ۱۵ را می‌دهند و پس از حضور در رأس قوه مجریه خلف وعده می‌کنند.

در اصل ۱۵ قانون اساسی زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی خوانده و گفته شده که اسناد، متون رسمی و کتب درسی باید به زبان و خط فارسی باشد اما استفاده از زبان‌های محلی و ملی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آن‌ها در مدارس در کنار زبان فارسی آزاد است.

احسان عظیمی‌نژاد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به محتوای این اصل اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را ضرورت خواند. در این سند به “بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت در مناطق مختلف کشور” اشاره شده که توجه به زبان‌ها و ادبیات محلی در نظام تعلیم و تربیت مناطق مختلف کشور را در همین راستا ضروری می‌سازد.

به گفته عظیمی‌نژاد، در این سند به آموزش و پرورش اختیار داده شده تا بین ۱۰ تا ۲۰درصد از برنامه‌‌های آموزشی خود را در خدمت “معرفی حرفه‌ها، هنرها، آیین‌ها و رسوم‌ها مبتنی بر جغرافیا و مبتنی بر استان و در واقع با رعایت مناطق روستایی و عشایری به صورت اخص و ویژه انجام بدهد”. همچنین دو ساعت از زمان آموزشی در مدارس به این طرح اختصاص پیدا خواهد کرد.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*