به گزارش رسانک، روز پنجشنبه ۲ اسفند ماه ۱۴۰۳، در پی ایجاد تنشها و اختلافات میان برخی طوایف منطقه تفتان، شامل طوایف کرمزهی، ولانی، تمندانی و گمشادزهی، اهالی این منطقه طی پیامی خواستار برگزاری نشستی فوری با حضور سران طوایف و نمایندگان مسئولان دولتی برای حل این بحران شدند.
مردم محلی معتقدند که این درگیریها بهصورت هدفمند و ساختگی ایجاد شدهاند تا مطالبه اصلی مردم مبنی بر توقف استخراج غیرقانونی معادن کوهستان تفتان تحتالشعاع قرار گیرد. به گفته آنها، درگیریهای طایفهای باعث شده تا جوامع محلی از خواستههای ابتدایی خود برای توقف فعالیتهای معدنکاوی و رسیدگی به تخریب محیط زیست و مشکلات اجتماعی ناشی از آن دور شوند و اکنون تمرکز منطقه بر تنشهای طایفهای قرار گرفته است.
در پیام اهالی این منطقه تأکید شده است که بازنشر پیامها و صداهای تفرقهافکن تنها به گسترش اختلافات دامن میزند و منافع گروههای خاصی را تأمین میکند. مردم منطقه از سران طوایف و مسئولان دولتی خواستهاند تا هر چه سریعتر نشستی برای بررسی وضعیت معادن کوهستان تفتان برگزار کرده و نسبت به اخراج قانونی معدنکاوان اقدام کنند. اهالی تفتان میگویند هیچ سهمی از درآمدهای حاصل از این معادن به جوامع محلی اختصاص نیافته و این موضوع بهانهای برای ایجاد تنشهای طایفهای شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است:
«چندین هزار امضا از مردم مناطق مختلف تفتان جمعآوری شده و همگی خواهان اخراج معدنکاوان به دلایلی همچون تخریب محیط زیست، بروز بیماریها و دیگر مشکلات اجتماعی و زیستمحیطی هستند. مردم منطقه نه تنها سهم قانونی خود را نمیخواهند، بلکه خواستار توقف کامل فعالیتهای معدنی در کوهستان تفتان هستند.»
مردم و فعالان محلی تأکید دارند که جلوگیری از تخریب محیط زیست و پایان دادن به اختلافات ساختگی طایفهای، تنها از طریق برگزاری نشستهای رسمی با حضور فرماندار خاش، فرماندار میرجاوه، نماینده مجلس و بزرگان طوایف امکانپذیر است.
(توضیح ویدئوی همراه گزارش مربوط به هشدار مردم در سال گذشته به مسئولین معدن طلا تفتان است.)
Be the first to comment