بازداشت و احضار گسترده شهروندان بلوچ، عرب و کورد طی یک هفته اخیر و وحشت حاکمیت از موج تازه اعتراضات

به گزارش رسانک، امروز جمعه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳، گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران اقدام به بازداشت و احضار گسترده شهروندان بلوچ، عرب و کورد کرده‌اند و این اقدامات که در راستای سرکوب ملل تحت ستم صورت می‌گیرد، موجی از نگرانی را در میان فعالان حقوق بشری برانگیخته است.

نیروهای امنیتی در بلوچستان بامداد روز سه‌شنبه ۱۸ دی‌ ماه ۱۴۰۳، در پی یورش و محاصره مناطقی از شهر نصرت‌آباد شهرستان زاهدان که به همراه با ده‌ها خودروی نظامی و پلاک شخصی بوده‌اند، دستکم ۳۸ تن از اهالی نصرت‌آباد از جمله چند زن بازداشت و به زاهدان منتقل کرده‌اند.

در الاحواز نیز، نیروهای امنیتی با یورش به مناطق مختلف، دستکم ده‌ها شهروند عرب را بازداشت کرده‌ و ده‌ها نفر دیگر را احضار کرده‌اند که بسیاری از بازداشت‌های صورت گرفته بدون ارائه مدارک یا دلایل قانونی انجام شده است.

همچنین در کوردستان، دستکم ۵۸ شهروند کورد به دلیل شرکت در یک مراسم عروسی و پوشیدن لباس کوردی به نهادهای امنیتی احضار شده‌اند. این در حالی است که پوشیدن لباس‌های ملی بخشی از فرهنگ و هویت این مردم است و این اقدامات آشکارا حقوق فرهنگی آنان را نقض می‌کند.

تغییر سیاست‌های جهانی نسبت به جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه با تمرکز بر پرونده‌های حقوق بشری و برنامه هسته‌ای، نشان‌دهنده افزایش فشارهای بین‌المللی بر این رژیم است و همچنین تغییرات سیاسی در کشورهای قدرتمند جهان، به‌خصوص در ایالات متحده و روی کار آمدن دولت‌هایی که نگاه سخت‌گیرانه‌تری به ایران دارند، احتمالاً نگرانی‌های حکومت ایران را تشدید کرده است.

جمهوری اسلامی با آگاهی از این فشارها و احتمال افزایش انزوای بین‌المللی، سعی دارد با سرکوب مللی مانند بلوچ‌ها، کوردها و عرب‌ها که در سال‌های اخیر بیشترین اعتراضات را در مناطق خود داشته‌اند، ثبات داخلی خود را حفظ کند. این سرکوب‌ها با هدف کنترل هرگونه جنبش یا اعتراضاتی است که می‌تواند در آینده، تحت تأثیر تحولات جهانی به تهدیدی برای رژیم تبدیل شود. این اقدامات نشان‌دهنده ترس عمیق جمهوری اسلامی از افزایش نارضایتی داخلی و از دست دادن کنترل بر گروه‌هایی است که می‌توانند نقش مهمی در تغییرات آینده داشته باشند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*