به گزارش رسانک، روز یکشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۳، با حضور نیروهای مسلح در شهر دمشق و پس از سال ها جنگ داخلی با خروج “بشار اسد” که در انتخاباتی نمایشی در سه سال پیش، خود را با ادعای کسب آرای بیش از ۹۵ درصد، رئیس جمهور سوریه برای هفت سال دیگر معرفی کرد، از شهر دمشق، حکومت او سقوط کرد که این تحول، پایان حکومت ۵۰ ساله خاندان اسد و نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران را به همراه دارد.
گفتنی است مخالفان مسلح طی حدود دو هفته اخیر با پیشروی سریع و تصرف شهرهای کلیدی مانند حمص، حما و درعا، کنترل شهر دمشق را به دست گرفتند و سقوط “بشار اسد” که همواره مورد حمایت رژیم جمهوری اسلامی ایران و روسیه بوده است، باعث ایجاد تغییراتی در منطقه و خاورمیانه خواهد داشت.
در همین راستا، مولوی عبدالحمید با اشاره به سقوط حکومت بشار اسد، این اتفاق را از «آرزوها و مطالبات دیرینۀ مردم سوریه» عنوان کرده و با بیان اینکه «ما با خوشحالی مردم سوریه خوشحالیم»، ابراز امیدواری کرد که با تغییر شرایط در این کشور، مردم سوریه به «آرامش و آسایش» برسند.
مولوی عبدالحمید همچنین به حکومت های دیکتاتوری عنوان کرد که امیدواریم جهانیان از این حوادث و اتفاقات عبرت بگیرند. این حوادث برای کسانی که عقل و فکر داشته باشند دارای درس هستند؛ اما کسی که غرور و تکبر داشته باشد از این حوادث درس نمیگیرد.
همچنین “ارنست همینگوی” نویسنده و خبرنگار آمریکایی، عنوان کرده است که اسد نیز همانند سایر دیکتاتورها که بر حمایت ایران و روسیه امید داشت، تا لحظه سقوط خود، به سقوطش باور نداشت و رسانه های رژیم ایران از حمایت وی دست بر نداشتند.
لازم به ذکر است که بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وبسایت فلایترادار، یک فروند هواپیمای ایلیوشین ایل-۷۶تی در حوالی زمانی که خبر تصرف دمشق توسط افراد مسلح منتشر شد، از فرودگاه دمشق به هوا برخاسته ولی پس از طی مسیری به سمت منطقه شیعهنشین سوریه واقع در منطقه ساحلی این کشور، چرخشی ناگهانی انجام داده و برای چند دقیقه در جهت مخالف پرواز کرده و سپس در نزدیکی حمص از روی رادارها محو شده است. دو منبع سوری به رویترز گفتند که به احتمال زیاد این هواپیما حامل بشار اسد بوده و احتمال دادهاند که او در سانحه هوایی کشته شده است.
Be the first to comment