مفقود شدن یازده ناخدا و ملوان بلوچ پس از سفر به کشور سومالی با گذشت بیش از پنج ماه و بی‌تفاوتی مسئولان حکومتی

به گزارش رسانک، امروز جمعه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۳، یازده نفر از شهروندان بلوچ اهل شهرهای مختلف بلوچستان و همچنین شهر کراچی پس از آغاز یک سفر کاری دریایی از طریق لنج، جهت انتقال “کود اوره” که از فرآوردهای پتروشیمی می‌باشد، به مقصد شهر موگادیشو، پایتخت کشور سومالی مفقود شده‌اند و با گذشت بیش از پنج ماه هیچگونه تماسی با خانواده‌های خود نداشته‌اند.

بر اساس این گزارش، لنج ایرانی این افراد در تاریخ ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۲ از بندر کراچی به بندر چابهار وارد شده و در تاریخ ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، پس از بارگیری هشتصد تن کود متعلق به یک شرکت ایرانی ثبت شده در تهران به مقصد شهر موگادیشو سومالی بندر بهشتی چابهار را ترک کرده ولی پس از آن هیچکدام از یازده خدمه این لنج باری با خانواده‌های خود تماس نگرفته‌اند و این امر موجب نگرانی آنها شده است.

گفته می‌شود که خانواده‌های افراد مفقود شده به ارگان‌های مختلف حکومتی از جمله فرمانداری، دادگستری، مسئولان بندر بهشتی چابهار و همچنین مدیران شرکت صاحب بار در تهران جهت کمک و انجام اقدامات لازم برای پیدا کردن فرزندانشان، مراجعه کرده‌اند ولی تاکنون هیچ اقدامی از سوی این نهادها و سازمان‌ها انجام‌ نشده است.

هویت خدمه این لنج باری به شرح زیر می‌باشد:
۱. عبدالغنی رسانی، ۵۱ ساله، اهل کنارک، ناخدای لنج
۲. مرتضی آیَن، ۳۰ ساله، اهل کنارک، ملوان
۳. عبدالله اپرا، ۳۸ ساله، اهل کنارک، ملوان
۴. اسلم آرون، ۴۳ ساله، اهل چابهار، ملوان
۵. امین ایران پناه، ۳۵ ساله، اهل چابهار، ملوان
۶. انیس آریانژاد، ۳۳ ساله، اهل کنارک، ملوان
۷. عبدالله ملکرئیسی، ۲۶ ساله، اهل سرباز، ملوان
۸. محسن آون، ۴۲ ساله، اهل چابهار، ملوان
۹. فرهان، ۲۵ ساله، اهل کراچی، ملوان
۱۰. اوزیر، ۲۴ ساله، اهل کراچی، ملوان
۱۱. عبدالعزیز، ۵۴ ساله، اهل کراچی، ملوان

برخی از بستگان خدمه مفقود شده این لنج معتقدند که این افراد در مسیر دریایی سومالی و حوالی خلیج عدن بنا به دلایلی نامعلوم تغییر مسیر داده و به بندر “المخا” در کشور یمن که بدنبال جنگ داخلی این کشور تحت کنترل ائتلاف ارتش‌های عربستان سعودی و امارات قرار دارد، منتقل شده‌اند و گمان می‌رود خدمه آن در این بندر محبوس شده‌اند.

با توجه به گذشت بیش از یکصد و پنجاه روز از خروج این افراد از بندر چابهار و عدم برقراری ارتباط با خانواده‌ها بدنبال مفقود شدن‌شان، خانواده‌ها و بستگان آنها از مقامات حکومتی و‌ وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خواستار پیگیری وضعیت فرزندان خود می‌باشند.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*