به گزارش رسانک، روز دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۳، “منیر افتخارینیا” کارشناس مرکز بهداشت در زاهدان در گفتگو با رسانههای حکومتی اعلام کرده که ناامنی غذایی و سوء تغذیه در بلوچستان بر اساس سه شاخص «کموزنی، لاغری و کوتاهقدی» دو برابر سایر استانها بوده و بیشتر مبتلایان به سوء تغذیه، کودکان زیر ۵ سال هستند.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عوامل اصلی بروز این مشکل را درآمد پایین و فقر خانوار و همچنین عدم دسترسی به غذای کافی و مغذی است.
سوء تغذیه و کم وزنی کودکان بلوچ در شرایطی است که دسترسی به مواد پروتئینی مانند گوشت، مرغ و ماهی بهسختی در سبد غذایی خانوارها یافت میشود.
جمعیت بالای قشر کم درآمد و حاشیهنشین، فقر گسترده، تورم و گرانی و بی توجهی مسئولین به معیشت مردم از جمله عواملی هستند که باعث شدهاند نرخ سوءتغذیه و کموزنی در کودکان این استان به دو برابر میانگین کشوری برسد. از دیگر مشکلات نوزادان بلوچ نبود شیرخشک و یا قیمت بالای آن در داروخانههاست که خرید آن برای خانوادهها مقدور نیست.
لازم به ذکر است در حالی ملت بلوچ با این فقر تحمیلی از سوی رژیم مرکزگرای ایران رو به رو است که بلوچستان دارای زیرساختها و معادن زیادی است. اما سهم ملت بلوچ از این سرمایه ها «هیچ» است.
Be the first to comment